Moters apranga :: Aprangos etiketo pagrindai

Sutikę moterį pirmiausia atkreipiame dėmesį į jos išvaizdą. Daug pasako drabužiai – pagal juos galima spręsti apie žmogų, jo grožio sampratą, skonį. Gebėjimas pasirinkti tinkamus drabužius ir mokėjimas juos vilkėti yra tikras menas. Apranga – įvaizdžio dalis.

Drabužius renkamės pagal amžių, figūrą, profesiją. Prie drabužių visuomet taikoma avalynė, pirštinės, galvos apdangalai, rankinės, aksesuarai. Vienaip rengiamės darbe, kitaip eidami į svečius, teatrą, koncertą, vakarėlį.

Daugelio tyrimų duomenimis, žmogaus išvaizda turi didelę reikšmę jo karjerai. Yra sakoma: “Renkitės kaip žmogus, kuriam sekasi ir sėkmė Jus aplankys.” Tai yra, renkitės kaip pridera vadovui ir jūs turėsite daug daugiau šansų juo tapti.

Stiprios, dalykinės moters vizitinė kortelė – kokybiškas, dalykiškas kostiumėlis, prie jo tinkančios kelnės, sijonai, tai pat marškiniai su sąsagom, kurios pagyvins oficialų drabužį. Dalykinis kostiumėlis – neatsiejama verslo moters aprangos dalis. Kelnių ar sijono kostiumas vilkimas tiek darbe, tiek susitikimuose, tiek pokalbyje dėl darbo.

Renkantis kostiumą reikėtų atkreipti dėmesį į jo spalvą, dydį ir kokybę. Geriau turėti porą brangesnių ir kokybiškų, negu dvigubai daugiau pigiai atrodančių kostiumų. Rinkitės neutralią, jums tinkančią spalvą, kuri nesuteiktų per daug griežtumo, bet atrodytų pakankamai dalykiškai. Dalykinis kostiumas turėtų būti pasiūtas iš kokybiško audinio, kuriame kuo mažiau sintetikos. Be to, dalykiniam kostiumui visiškai netinka šilkas. Šilkiniu kostiumėliu pasipuošusi moteris gali eiti į įvairias šventes, priėmimus.

Švarkas gali būti su apykakle ar be jos, gali būti puoštas kišenėmis ar dirželiu, o taip pat – klasikinis, primenantis vyrišką. Švarko rankovės gali būti ilgos arba trijų ketvirčių (vasarą). Švarko rankovės negali būti per ilgos arba per trumpos.

Palaidinė taip pat turėtų būti oficiali. Nesivilkite itin atviros palaidinės – atrodysite nepatikima ir vulgari. Geras pasirinkimas – moteriški klasikiniai marškiniai.

Rafinuoto skonio asmenins rekomenduotume puostis T.M Lewin firmos marškiniais. Moteriškų marškinių rasite nuo 34 iki 45 dydžio. Asortimente moteriški nelįemenuoti klasikiniai (Classic) arba liemenuoti (fitted) – ilgesnis modelis ir liemenuoti (New Tailored) – trumpesnis modelis su papildomu įsiuvu. Moteriškų klasikinių marškinių modeliai ilgesni, kad derėtų prie klasikinių sijonų ir kelnių, neišlįstų ir visada atrodytų tvarkingai.

Tie, kuriems svarbi kiekviena drabužio detalė, turi galimybę įsigyti marškinius užlenktomis, slėptomis siūlėmis. Tokių modelių nėra daug, nes tai senoviškas siūvimo būdas, kurį mažai kas naudoja, Be to, tokie marškiniai itin kokybiški ir ilgaamžiai.

Kadangi oficialus drabužis palieka nedaug vietos fantazijai, svarbu žinoti, kas sėkmingo įvaidžio paslaptis slypi mažose detalėse. Kaip pvz. marskinių sąsagėlės.

Kelnės – tinkama dalykinės aprangos dalis. Kad ir kaip keistųsi kelnių mada, jos visada turi būti kokybiškos, tinkamo ilgio ir jums tikti. Kelnės turi dengti batelių pakulnę. Geriau jau ilgesnės kelnės negu per trumpos.. Ilgesnėmis kelnėmis, dengiančiomis aukštesnę pakulnę atrodysite aukštesnės. Kelnės nebūtinai turi būti tokios pat spalvos kaip švarkas, tačiau turi su juo derėti.

Kartais madinga (bet ne per daug) rankinė, elegantiški bateliai ir kokybiški aksesuarai gali lemti didelius pokyčius – išvaizdoje ir karjeroje..

Reklama



  • Kaip valgyti lazdelėmis?Kaip valgyti lazdelėmis?
    Kinijoje žmonės lazdelėmis naudojasi jau penkis tūkstančius metų. Manoma, kad didis kinų filosofas Konfucijus padarė įtaką lazdelių populiarumui. Kadangi Konfucijus buvo vegetaras, jis manė, kad peiliai primins žmonėms apie skerdyklas ir dėl to juos ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma sriuba?Kaip valgoma sriuba?
    Paprastai, sriubos, tiek su tirščiais, tiek be jų, pilamos į gilias lėkštes arba sriubos puodelius. Šaukštas dedamas dešinėje indo pusėje. Sriubos reikėtų pasemti pusę arba du trečdalius šaukšto, nes sklidino šaukšto vargu ar pavyks neišlaistyti. Labai mažai semti neverta ...

    Skaityti »

  • Higieninės servetėlėsHigieninės servetėlės
    Higieninės servetėlės gali būti medžiaginės ir popierinės. Jau pats pavadinimas nusako šių servetėlių funkciją – jos skirtos rūbams valgant apsaugoti ir lūpoms, pirštams nusivalyti. Atsisėdus prie stalo higieninė servetėlė išlankstoma ir padedama ant kelių, jei tuo metu dar ...

    Skaityti »

  • El. pašto etiketo subtilybėsEl. pašto etiketo subtilybės
    ...siunčiant pranešimą šimtams ar daugiau žmonių jau reikia kai ką apgalvoti. Aišku, lengviausia surašyti visus el.pašto adresus į To laukelį (ką dažnai žmonės ir daro). Tačiau STOP...

    Skaityti »

  • Indų paruošimas naudojimuiIndų paruošimas naudojimui
    Prieš serviruojant stalą ir priimant svečius ar aptarnaujant klientus, visuomet svarbu tinkamai paruošti naudojimui indus. Būtina patikrinti ne tik indus, ar jie gerai išplauti, neįskilę, neapdaužyti ir nedeformuoti ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems