Etiketas svetur!

Etiketo subtilybės Prancūzijoje
...klasikiniu Jungtinėse Valstijose tapęs ženklas okay (viskas gerai) — nykščiu ir smiliumi suriesta „o" raidė, kiti pirštai iškelti aukštyn — prancūzams reiškia „nulis", kitaip tariant, „nieko vertas". "Viskas gerai" jiems yra aukštyn iškeltas nykštys...
 »» Plačiau


Etiketo subtilybės Anglijoje
...jeigu penktadienio vakarą šiek tiek „padauginsite“ angliško alaus, nenustebkite – pirmadienio rytą kolegų būsite lengvai išjuoktas – tai įprasta...
 »» Plačiau


Etiketo subtilybės Kinijoje
...Honkongiečiai itin prietaringi žmonės, tad ne visos dovanos jiems priimtinos. Nedovanokite laikrodžių, nes ši dovana simbolizuoja mirtį...
 »» Plačiau


Etiketo subtilybės Rusijoje
...jokiu būdu nekritikuokite Rusijos prie rusų verslininkų. Nekalbėkite apie šalyje klestinčią korupciją, užsakomąsias žmogžudystes – rusai labai jautriai reaguoja į kritikuojamą netvarką jų šalyje...
 »» Plačiau


Etiketo subtilybės Niujorke
...susiraskite gerą advokatą. Jokie rimtesni sandėriai Niujorke nevyksta vien tik rankų paspaudimu. Būkite itin korektiškas kolegų atžvilgiu: Niujorke lengva būti apkaltintam rasine, religine ar kultūrine diskriminacija...
 »» Plačiau


Reklama



  • Kada įteikti dovaną?Kada įteikti dovaną?
    Dažnam kyla klausimas kada įteikti? Prieš nusivilkdami paltą ar jį jau pasikabinę? O kur dėti dovaną, kol rengiamės ar šukuojamės, ir ką tuo metu priversti veikti ...

    Skaityti »

  • Kaip laikyti taurę vyno?Kaip laikyti taurę vyno?
    Dideles išgaubtas taures galima imti už apačios delnu į viršų, kojelę prilaikant didžiuoju ir bevardžiu pirštais. Tai sušildys taurę ir gėrimą, kas ypač tinka geriant konjaką, be to, taip patogiau gėrimą teliūskuoti, kad atsiskleistų jo kvapas bei skonis ...

    Skaityti »

  • Etiketą atitinkantis stalo serviravimasEtiketą atitinkantis stalo serviravimas
    Dėliojant įrankius kotelių galai sulyginami su pagrindinės lėkštės apatiniu kraštu. Vidurinė įrankių pora gali būti pastumiama šiek tiek atokiau nuo stalo briaunos negu kitos dvi įrankių poros. Jei turime tik užkandžių arba tik pagrindinio patiekalo įrankius, viena jų pora taip ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma suflė?Kaip valgoma suflė?
    Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems