Etiketas Anglijoje :: Ką vertėtų žinoti keliaujant

• Jungtinės Karalystės sostinės multikultūrinė aplinka žavi tuo, jog čia taikomos daugmaž vienodos etiketo taisyklės visiems verslo žaidėjams: tiek „gryniems“ anglams, tiek svetimtaučiams verslininkams.

• Vizitinėmis kortelėmis Anglijoje įprasta apsikeisti dalykinių susitikimų pabaigoje, tačiau britai laikomi užuomaršomis. Tad jeigu jūsų dovanotą kortelę naujasis kolega anglas ilgokai maigys rankose, o jūs negausite greito atgalinio kontakto, jokiu būdu nepriimkite to kaip nepagarbos ženklo.

• Britų verslininkų dalykinės diskusijos konkrečios bei tikslingos, pasižymi punktualumu.

• Kontaktavimas elektroniniu paštu atitinka išlaikytą britų charakterį. Į elektroninius laiškus britai verslininkai paprastai atsako tuoj pat. Jūsų ir verslo partnerių ryšiui stiprėjant, patartina pereiti prie dažnesnių telefoninių pokalbių bei dalykinių susitikimų.

• Tačiau stipriausi ryšiai formuojami neformalioje aplinkoje – pietaujant restoranuose ar vakarojant angliškuose „pub‘uose“.

• Riba tarp darbo bei privataus gyvenimo Jungtinėje Karalystėje nėra tokia aiški kaip Amerikoje, todėl jeigu penktadienio vakarą šiek tiek „padauginsite“ angliško alaus, nenustebkite – pirmadienio rytą kolegų būsite lengvai išjuoktas – tai įprasta. „The Wolseley“ kavinė-restoranas Piccadilly bulvare nuo seno žinomas, kaip šurmuliuojančių dalykinių susitikimų liudininkas Londone.

• Visiškai normalu kolegoms išgerti stiklą vyno ar alaus ir pietų pertraukos metu.

• Žinoma, rimti verslo klientai atkreips ypatingą dėmesį į jūsų elgesį prie stalo. Todėl nekalbėkite pilna burna kramtydami maistą. Nesistenkite rankomis išilgai pasiekti norimo patiekalo – geriau mandagiai paprašykite.

• Pagarba remiasi tuo, ar esi geras ar ne. Pavyzdžiui, žmonės gerbia karalienę ne dėl to, kad jai daugiau kaip 80 metų, o dėl to, kad ji – gera.

• Ir svarbiausia, stenkitės atsipalaiduoti ir nepamirškite, kad britų palankumą užtikrina ir puikus humoro jausmas.

Reklama



  • Kaip valgomi ličiai?Kaip valgomi ličiai?
    Ličiai – tai apvalūs ar kiek ovalūs slyvos dydžio (apie 3 cm diametro) vaisiai. Jų apyvaisį gaubia rausvas, kartais ryškiai raudonas, o nokstant iki rudumo patamsėjantis kietokas, tačiau lengvai nuimamas lukštas. Vaisiai susitelkę kekėmis ...

    Skaityti »

  • Etiketą atitinkantis stalo serviravimasEtiketą atitinkantis stalo serviravimas
    Dėliojant įrankius kotelių galai sulyginami su pagrindinės lėkštės apatiniu kraštu. Vidurinė įrankių pora gali būti pastumiama šiek tiek atokiau nuo stalo briaunos negu kitos dvi įrankių poros. Jei turime tik užkandžių arba tik pagrindinio patiekalo įrankius, viena jų pora taip ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos sraigės?Kaip valgomos sraigės?
    Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas. Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems