Etiketas Kinijoje :: Ką vertėtų žinoti keliaujant

• Išskirtinis dėmesys turi būti skiriamas pagarbai. Pav. privalu gerbti vyresnius žmones vien dėl jų amžiaus.

• Labai svarbus veido aspektas, Honkongo kultūroje apie asmenį bei jo socialinį statusą sprendžiama pagal emocijas ir veido išraišką. Akivaizdžiai parodytas nusivylimas ir nesusitvardymas taps pragaištingas, pvz. derybų metu. Pakeltas balsas, menkiausia agresijos išraiška šioje kultūroje griežtai smerkiama.

• Kinams itin svarbu žinoti, kad laikote jį asmenybe ir tikrai nesupainiosite su jokiu kitu kinu vien dėl jų rasinio panašumo.

• Rankų paspaudimas – pati dažniausia būsimų verslo partnerių pasisveikinimo Honkonge forma, kurią žaibiškai lydi apsikeitimas vizitinėmis kortelėmis. Pageidautina, jog vizitinė kortelė būtų atspausdinta iš abiejų pusių – anglų bei kinų kalbomis. Rankų paspaudimas labai svarbus ir apsikeičiant dovanomis.

• Būtinai su savimi turėkite gausybę vizitinių kortelių. Jų pritrūkus jums honkongiečiai manys, jog vengiate užmegzti verslo kontaktą arba dar blogiau – jūsų statusas nėra svarbus.

• Tačiau, Honkongiečiai itin prietaringi, tad ne visos dovanos jiems priimtinos. Nedovanokite laikrodžių, nes ši dovana simbolizuoja mirtį.

• Honkonge daug dėmesio skiriama kreipiniams. Jeigu dalykinis pašnekovas neturi profesinio statuso (nėra mokslų daktaras, vykdantysis direktorius, korporacijos prezidentas), tuomet vartokite kreipinius “Mr”, “Madam”, “Miss” ar “Mrs”.

Reklama



  • Darbo vietaDarbo vieta
    Kabinete drąsiai galite pakabinti laikrodį ir įmonės kalendorių. Taip pat ant sienų galite iškabinti oficialius organizacijos „aksesuarus“ – licencijas, diplomus, padėkas ar kvalifikaciją patvirtinančius dokumentus ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos sraigės?Kaip valgomos sraigės?
    Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas. Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems