Kviestiniai pietūs :: Kvietimo etiketo pagrindai

Kviestiniai pietūs - tai iškilmingas priėmimas, rengiamas ypatinga proga. Kadangi valgiaraštis sudaromas pagal šeimininkų skonį, jie turėtų paisyti ne tik savo, bet ir svečių mitybos įpročių, ypač jei tarp svečių esama ir kitų šalių ar tautų atstovų.

Paprastai patiekiama po tris šaltus mėsos ir žuvies bei du karštus patiekalus, po jų būna desertas ir kava bei arbata. Jei pietums patiekiama sriuba, užtenka ir vieno karšto patiekalo. Karšti patiekalai, gali būti bendruose induose arba patiekiami porcijomis. Buteliai ant stalo nestatomi – vyno į taurę įpila patarnaujantis asmuo, o stipresnių gėrimų svečiai gali rasti specialiai pobūviui įrengtame bare.

Renginio pradžia – 18–21 val., pietūs trunka 2,5–3 val., iš jų prie stalo praleidžiama apie 1,5 val. Pobūvyje galima ir šokti. Apranga paprastai nurodoma kvietime: vyrų – tamsus kostiumas, smokingas arba frakas, moterų – ilga arba trumpa vakarinė suknelė.

Reklama



  • Kaip valgoma žuvis?Kaip valgoma žuvis?
    Žuvį galima valgyti dvejomis šakutėmis arba specialia žuvies šakute ir peiliu. Virta žuvis valgoma etapais: įpjauti nugaros odą nuo galvos iki uodegos ir atskirti mėsą nuo nugaros ašakų ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems