Kaip gyventi bei nepasimesti tarp žmonių...
» Kvietimas į vestuves
» Kaip rašomas kvietimas?
» Kvietimų tekstų pavyzdžiai
» Kvietimų pavyzdžiai (foto)
» Pakvietimo sudėtis
» Kviečiamasis pranešimas
» Kvietimo siuntimas
» Ką daryti gavus kvietimą?
» Oficialus kvietimas
» Kviestiniai pietūs
Bendri patarimai - kaip valgyti?
Stalo etiketas dažniausiai priklauso nuo šalies papročių, tradicijų bei nacionalinės virtuvės ypatumų, tačiau yra ir bendrų taisyklių, kurių laikomasi daugelyje šalių. Valgydami dažniausiai naudojamės dviem pagrindiniais įrankiais šakute ir ...
Kaip valgomi sūriai?
Beveik visų rūšių kietieji sūriai valgomi peiliu ir šakute. Minkštieji tiesiog semiami šaukšteliu. Labiausiai prie sūrio tinka balta duona, geriausiai pabrėžianti jo skonį. Sūrio rūšių ir duonos derinimas - gero skonio ir fantazijos reikalas ...
Kaip valgomi šašlykai?
Mėsos gabalėliai (jautiena, veršiena, kiauliena, o pagal klasikinį variantą - dar ir subproduktai), sumauti ant iešmo kartu su daržovėmis (paprikomis, pomidorais, baklažanais, svogūnais), atsargiai nuimami šakute ...
Oficialus kvietimas
Nemandagu svečią kviesti renginio išvakarėse galima pamanyti, jog atsisakius kitam svečiui kviečiate šį. Kvietimus į priėmimą reikėtų įteikti prieš 23 savaites. Stenkitės kvietimus įteikti kiekvienam svečiui ...
Kaip valgoma sriuba?
Paprastai, sriubos, tiek su tirščiais, tiek be jų, pilamos į gilias lėkštes arba sriubos puodelius. Šaukštas dedamas dešinėje indo pusėje. Sriubos reikėtų pasemti pusę arba du trečdalius šaukšto, nes sklidino šaukšto vargu ar pavyks neišlaistyti. Labai mažai semti neverta ...