• Dabar esate » Elgesio etiketo pagrindai

  • Mandagumo gestai

    Puslapiai »   1   |   2  


    Kas apmoka sąskaitą restorane? - iš tikrųjų, praėjo tie laikai, kai restorane vyrai mokėdavo už moterį. Šiandien sąskaitą už pietus apmoka tas, kuris kviečia, arba užsimoka kiekvienas atskirai.


    Kada ir kur galima kramtyti gumą? - kad ir kaip rūpintumės savo dantimis, kramtomosios gumos viešoje vietoje geriau nekramtyti. Tai galima daryti per pietų pertrauką ir tuomet, kai įstaigoje nėra interesantų arba kai jūs pats nesate nei klientas, nei pašnekovas.

    Nepavyks suvaidinti kultūringo, jei kramtomąją gumą spaudysite kur pakliuvo..


    Ar galima prie stalo rūkyti? - griežtas „Ne!“ Rūkyti nevalia, kol nebus paduota kava. Nedideliame draugų būry galima ir dūmeli užtraukti, tik prieš tai vertėtų susimąstyti, ar užsirūkius neatbuks skonio receptoriai.
    Beto, sėdint prie bendro stalo, rūkalius turi paklausti, ar galima rūkyti. Žinodamas, kad tabako kvapas nepageidautinas, jis susipras rūkyti kitur.

    Po vaišių geras šeimininkas rūkaliams leis užtraukti dūmą. Jei šeimininkas nepageidauja, kad namuose būtų rūkoma, jis nieko neįžeis tai pasakydamas svečiams. Galbūt kviečiant svečius vertėtų iš anksto užsiminti: „Nesupykit, bet mūsų namuose nerūkoma“.
    Jeigu ant stalo stovi peleninė, rūkyti galima.