• Dabar esate » Stalo etiketo pagrindai • Grįžti atgal

  • Gėrimų meniu

    Kokia turėtų būti patiekiamo vyno temperatūra?
    Patiekiamo vyno rekomenduotina temperatūra: putojantis vynas (šampanas): 6-8 C, lengvas baltasis, rožinis vynas: 8-10 C, aukščiausios rūšies saldusis...

     »» Plačiau


    Kiek gėrimo pilti į taures ir kaip pilti?
    Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop™ plastiko gabalėlį. Jo naudojimas nėra nusižengimas etiketui...
     »» Plačiau


    Kaip laikyti taurę vyno?
    Dideles išgaubtas taures galima imti už apačios delnu į viršų, kojelę prilaikant didžiuoju ir bevardžiu pirštais. Tai sušildys taurę ir gėrimą, kas ypač tinka geriant konjaką, be to, taip patogiau gėrimą teliūskuoti, kad atsiskleistų jo kvapas bei skonis...
     »» Plačiau


    Kokį rinktis vyną?
    Vyno žinovai rekomenduoja, prie vaišių stalo vynus gerkite taip: baltąjį vyną prieš raudonąjį; aštraus skonio prieš švelnesnį; sausi prieš saldžius, lengvi prieš sunkius, jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Jei daržovės pateikiamos kaip garnyras, tai vynas derinamas prie mėsos, o jei...
     »» Plačiau


    Šampano gėrimo etiketas?
    Visais atvejais šampaną būtina atšaldyti iki 6-8 laipsnių temperatūros. Nepamirškite, šaldytuve butelis atšąla per 12 valandų, šį laiką sutrumpinti galima butelį pamerkus į kibirėlį su ledu ir vandeniu...
     »» Plačiau