Kiek pilti gėrimo, priklauso nuo gėrimo rūšies ir taurės paskirties.
Baltojo ar putojančio vyno ir šampano pripilame tik du trečdalius taurės.
Į dideles, pavyzdžiui, burgundiškojo ir bordo vyno taures, tiek daug nepilame, nes tada tektų į jas supilti puse butelio! Pilame tiek, kiek ir į paprastą taurę.
Restorane dažniausiai siūloma 200 g. Vyno, mažiau ištroškę vynų sąraše ras ir po 100 gramų.
Pietų Vokietijoje ir šiandien vynas pilstomas į dideles ketvirčio litro taures; ant jų sienelės taip ir užrašyta: talpa 0,25 litro. Degtinės, likerio, konjako reikia pilti 20 g, portveino, stiprių pietietiškųjų vynų ir chereso 50 gramų.
Vertėtų atsiminti: Niekuomet nepripilame taurės gėrimo iki viršaus, nes sklidinoje taurėje vyno aromatas yra ne tik silpnesnis, bet ir mažiau turiningas.
Beto, reikia stengtis vyną pilti nenutrūkstama srove, nes priešingu atveju taurės kraštai negražiai nusitaško vynu.
Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop plastiko gabalėlį. Jo naudojimas nėra nusižengimas etiketui.
Griežtai nerekomenduotina vyną iš butelio išpilti į taures iki paskutinio lašo. Dugne esančios nuosėdos pateks į taures ir tokiu būdu pridarys nemalonumų. Palenkimas turi būti sustabdomas atsižvelgiant į butelio kaklelio ir pečių nuožulnumą. Butelyje turi likti apie 30 50 ml vyno. Jį galima išpilti tik visiškai įsitikinus, jog vynas neturi nuosėdų.
Baigus vyną pilti į taurę, rankos judesiu turi būti ne keliamas butelio kaklelis, o nuleidžiama butelio apatinė dalis. Tuo pačiu metu butelį sukant aplink ašį ant butelio kaklelio sustorėjimo lūpos trumpam sulaikytas vyno lašas nuvalomas skepeta.