• Dabar esate » Stalo etiketo pagrindai • Grįžti atgal

  • Oficialūs priėmimai

    Oficialūs priėmimai dažniausiai rengiami merijose, ambasadose, viešbučiuose, restoranuose. Tai priklauso nuo priėmimo iškilmingumo ir dalyvių skaičiaus. Priėmimai gali būti rengiami ne tik norint poavaišinti svečius ir suteikti jiems kuo didesnį malonumą, bet ir padeda užmegzti, plėtoti dalykinius ryšius, kurti gerą šalies, įmonės ar asmens įvaizdį.

    Rengiant priėmimą būtina numatyti daugelį dalykų: priėmimo tipą, svečių sąrašą, kvietimų išsiuntimą, svečių susodinimą, valgius ir gėrimus, tostus ir kalbas, priėmimo eigą ir t.t. Taip pat reikia pagalvoti, su kuo ir apie ką kalbėsite, su kuo susipažinsite, kaip atsakysite į įvairius klausimus ir pan.

    Bendrieji priėmimų reikalavimai:

    • Iškilminguose priėmimuose neapseinama be patarnautojų ar padavėjų.
    • Gėrimai niekada nestatomi ant stalo, juos išnešioja padavėjai. Įsidėmėtina, kad iš pradžių geriami silpnesni gėrimai, po jų silpnesni.
    • Į priėmimus būtina vėluoti, ir kuo svarbesnis svečias, tuo daugiau jis privalo vėluoti.
    • Priėmimuose tinka muzika, gali būti rengiami šokiai.
    • Bet kurį priėmimą papuoš gėlės.
    • Pobūviui visada vadovauja šeimininkas ir šeimininkė.
    • Šeimininkė ir šeimininkas pasitinka svečius stovėdami taip, kad kiekvienas priėjęs galėtų paduoti ranką iš pradžių šeimininkei, o po to šeimininkui.
    • Būtina iš anksto sudaryti svečių sąrašą.
    • Parenkant valgius patartina atsižvelgti į svečių skonį, tautines ir religines tradicijas, bei kitus dalykus.
    • Valgiaraštis patiekiamas tik per labai oficialius priėmimus.