• Dabar esate » Stalo etiketo pagrindai

  • Stalo įrankių išdėstymas

    Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute.



    1 - Sviestui tepti skirtas peiliukas
    2 - Duonos, sviesto lėkštutė
    3 - Sriubos šaukštas
    4 - Šakutė salotoms
    5 - peilis žuviai
    6 - Pietų šakutė
    7 - Pietų peilis
    8 - Pagrindinė lėkštė
    9 - Sriubos lėkštė
    10 - Desertinis šaukštelis
    11 - Desertinė šakutė
    12 - Taurė vandeniui
    13 - Taurė šampanui
    14 - Taurė raudonam vynui
    15 - Taurė baltam vynui
    16 - Šakutė žuviai
    17 - Servetėlė.