• Dabar esate » Valgymo etiketo pagrindai • Grįžti atgal

  • Kaip valgoma papaja?

    Papaja - tai ne kas kita, kaip ant medžio augantis melionas, kurį, kad ir kaip paradoksalu, galima valgyti lygiai taip pat kaip kriaušę. Kodėl tropinė papaja vadinama dar ir sėjamąja figa, lieka mįslė.

    Parduotuvėje arba turguje reikia pirkti tik sunokusius vaisius. Juos galima lengvai atskirti pagal kelias tamsias dėmeles ant gelsvos odiškos vaisiaus žievelės.

    Valgomas šis vaisius perpjaunant išilgai, minkštimas paprastai iškabinamas šaukštu.

    Neprinokusioss papajos valgomos keptos ar virtos, salotose ir troškiniuose.

    Papajos viduje yra pipirų grūdelio dydžio sėklos, kurias galima valgyti, turi aštrų prieskonišką skonį. Sutrintas jas kartais naudoja kaip juodųjų pipirų pakaitalą. Kai kurie virėjai jas naudoja norėdami suteikti pikantišką aromatą salotų padažams.

    Azijoje jaunus troškintus papajinio melionmedžio lapus valgo kaip špinatus.

    Bet medikai įspėja!
    Nesaikingas papajų (panašiai kaip ir morkų ir kai kurių citrusų) valgymas gali sukelti karotenemiją.