Privatūs pokalbiai telefonu :: Skambinimo etiketo pagrindai

Šiandien privatūs pokalbiai telefonu populiarūs ne tik tarp draugų, giminaičių, bet ir tarp kartu dirbančių kolegų, nes daugelis kompanijų griežtai reglamentuoja asmeninius pokalbius darbo metu. Asmeniniams telefono pokalbiams taip pat taikytini protokolo reikalavimai.

Bet kuriam asmeniui privačiai galima skambinti tik tuo atveju, jei savo namų telefono numerį yra davęs pats šeimininkas, tai yra jeigu jis nėra gautas iš trečiųjų asmenų.

Paskambinę prisistatome pirmieji, nesvarbu, ar atsiliepė mums reikalingas asmuo, ar kas kitas.

Atsiliepiant prisistatyti nebūtina, sakoma tiesiog „alio“.

Jeigu pokalbio metu telefonas išsijungia, perskambinti turi tas, kas skambino, nes atsiliepęs asmuo gali nežinoti, iš kur skambinta.

Rytais į namus galima skambinti nuo 7-8 val.., vakarais – iki 21-22 val. Jei skambina vėliau, leidimą dera gauti iš anksto.

Be abejo, ši taisyklė negalioja ekstremaliais atvejais, tarkim, jei įstaigoje kilo gaisras arba jeigu ji apiplėšta.

Nedera skambinti į namus ir tuo metu, kai transliuojama svarbiausia informacinė laida arba kitos populiarios ar visai visuomenei svarbios laidos.

Pokalbio trukmė neribojama, bet jei gerbsime pašnekovą ir taupysime pinigus, mintis išmoksime reikšti trumpai.

Pokalbio pabaigą turi inicijuoti skambinantysis, nebent šneka būtų pernelyg ilgai užsitęsusi, o jūs kur nors skubėtumėte, – tokiu atveju turite mandagiai pasakyti apie tai pašnekovui.

Taigi, nors telefonas yra būtina ryšio priemonė, piktnaudžiauti juo negalima. Nemandagu tenkintis telefono pokalbiu tais atvejais, kai reikia kur nors dalyvauti asmeniškai.

Reklama



  • Oficialūs pokalbiaiOficialūs pokalbiai
    Norint filmuoti ar įrašyti pokalbį, reikia gauti kitos šalies sutikimą. Pažymėtina, kad pokalbio metu nedera liesti nacionalinių, religinių ir kitų opių temų, kritikuoti ...

    Skaityti »

  • Kvietimų pavyzdžiai (foto)Kvietimų pavyzdžiai (foto)
    ... tiksliau idėjos kvietimams...

    Skaityti »

  • Prieskonių indeliaiPrieskonių indeliai
    Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi. Į drėgnus indelius prieskonių pilti griežtai nerekomenduojama. Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikiša ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems