Dieniniai sėdimi priėmimai :: Stalo etiketo pagrindai

Kviestiniai pusryčiai - dažniausiai rengiami šeštadieniais arba sekmadieniais. Paprastai kviečiamas 10-50 svečių. Kviestinių pusryčių progos glaudžiai susijusios su šalies tradicijomis( Velykų sekmadienis, antrą Kalėdų dieną ir kt.). Kviestiniams pusryčiams nereikia ilgai ruoštis, todėl svečius galima pakviesti prieš kelias dienas, paskambinus telefonu. Pusryčių meniu – vienas ar du šaltieji užkandžiai, vienas karštasis mėsos arba žuvies patiekalas ir desertas. Kviestiniai pusryčiai paprastai trunka 1,5val, prasideda tarp 10-15 val.

Arbatėlė ir ponių kava - yra labai panašūs priėmimai. Tokius priėmimus įprasta rengti tik moterims. Retais atvejais jų pageidavimu kviečiami ir vyrai. Šį bendravimo metodą ypač mėgsta nedirbančios moterys – jos susirenka pasišnekučiuoti. Šio renginio metu elgiamasi laisviau ir paprasčiau nei oficialiame priėmime. Arbatos maišeliuose siūlyti nederėtų, bet artimesnių draugių pobūvyje, taupant laiką, galima sumesti maišelius į arbatinuką ir užplikyti. Prie arbatos ir kavos tinka įvairūs saldumynai – pyragaičiai, tortai, ledai, želė ir t.t. Viešnios vaišinamos vynu, vermutu, šampanu, stipriaisiais gėrimais, net alumi. Apranga kasdieninė. Pradžia tarp 11-17val., trukmė apie 1,5val.

Žurfiskas – tai pats liberaliausias priėmimas. Dažniausiai jį rengia bendrų interesų ar pažiūrų vienijami asmenys. Kvietimų nereikia, nes iš anksto būna susitarta dėl vietos ir laiko, aprangos stiliaus, kartais ir dėl valgių bei gėrimų. Žurfiskas gali vykti dieną ar vakare, gali būti stovimas arba sėdimas. Tai labiau vyriškas pobūvis, nors jame gali dalyvauti ir moterys. Priėmimo laikas nenustatytas: galima rinktis papietauti ar pavakarieniauti, išgerti bokalą alaus. Visa tai trunka dažniausiai apie 1,5 val.

Reklama



  • Prieskonių indeliaiPrieskonių indeliai
    Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi. Į drėgnus indelius prieskonių pilti griežtai nerekomenduojama. Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikiša ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi artišokai?Kaip valgomi artišokai?
    Artišokas – unikalus maistas. Tai ne daržovė ir ne vaisius. Pasirodo tai - gėlė! O tiksliau, daugiametis astrų šeimos žolinis augalas, išoriškai panašus į usnį. Artišokai garsėja vitaminų gausa, beto gerina skrandžio, kepenų ir tulžies pūslės veiklą. Valgomas yra neprasivėręs ...

    Skaityti »

  • Valgiaraštis jūsų pobūviuiValgiaraštis jūsų pobūviui
    Valgiaraščio apipavidalinimui nėra ribų: galite jį susukti į ritinėlį ir perrišti kaspinu, arba perlenkti pusiau, papuošti karpiniais, kurių ornamentai atspindėtų vaišių progą; valgiaraščiai gali būti parašyti ranka arba išspausdinti. Tik būkit atidūs – juk nemalonu, jei svečiai ras ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems