Dieniniai sėdimi priėmimai :: Stalo etiketo pagrindai

Kviestiniai pusryčiai - dažniausiai rengiami šeštadieniais arba sekmadieniais. Paprastai kviečiamas 10-50 svečių. Kviestinių pusryčių progos glaudžiai susijusios su šalies tradicijomis( Velykų sekmadienis, antrą Kalėdų dieną ir kt.). Kviestiniams pusryčiams nereikia ilgai ruoštis, todėl svečius galima pakviesti prieš kelias dienas, paskambinus telefonu. Pusryčių meniu – vienas ar du šaltieji užkandžiai, vienas karštasis mėsos arba žuvies patiekalas ir desertas. Kviestiniai pusryčiai paprastai trunka 1,5val, prasideda tarp 10-15 val.

Arbatėlė ir ponių kava - yra labai panašūs priėmimai. Tokius priėmimus įprasta rengti tik moterims. Retais atvejais jų pageidavimu kviečiami ir vyrai. Šį bendravimo metodą ypač mėgsta nedirbančios moterys – jos susirenka pasišnekučiuoti. Šio renginio metu elgiamasi laisviau ir paprasčiau nei oficialiame priėmime. Arbatos maišeliuose siūlyti nederėtų, bet artimesnių draugių pobūvyje, taupant laiką, galima sumesti maišelius į arbatinuką ir užplikyti. Prie arbatos ir kavos tinka įvairūs saldumynai – pyragaičiai, tortai, ledai, želė ir t.t. Viešnios vaišinamos vynu, vermutu, šampanu, stipriaisiais gėrimais, net alumi. Apranga kasdieninė. Pradžia tarp 11-17val., trukmė apie 1,5val.

Žurfiskas – tai pats liberaliausias priėmimas. Dažniausiai jį rengia bendrų interesų ar pažiūrų vienijami asmenys. Kvietimų nereikia, nes iš anksto būna susitarta dėl vietos ir laiko, aprangos stiliaus, kartais ir dėl valgių bei gėrimų. Žurfiskas gali vykti dieną ar vakare, gali būti stovimas arba sėdimas. Tai labiau vyriškas pobūvis, nors jame gali dalyvauti ir moterys. Priėmimo laikas nenustatytas: galima rinktis papietauti ar pavakarieniauti, išgerti bokalą alaus. Visa tai trunka dažniausiai apie 1,5 val.

Reklama



  • PasisveikinimasPasisveikinimas
    Sutiktą artimą ar pažįstamą žmogų visada sveikiname. Sveikinamės nuoširdžiai ir maloniai. Nereikia laukti, kol kitas pasveikins mus. Nieko bloga, jeigu pirmieji pasveikinsime ...

    Skaityti »

  • Indų paruošimas naudojimuiIndų paruošimas naudojimui
    Prieš serviruojant stalą ir priimant svečius ar aptarnaujant klientus, visuomet svarbu tinkamai paruošti naudojimui indus. Būtina patikrinti ne tik indus, ar jie gerai išplauti, neįskilę, neapdaužyti ir nedeformuoti ...

    Skaityti »

  • Kaip valgyti lazdelėmis?Kaip valgyti lazdelėmis?
    Kinijoje žmonės lazdelėmis naudojasi jau penkis tūkstančius metų. Manoma, kad didis kinų filosofas Konfucijus padarė įtaką lazdelių populiarumui. Kadangi Konfucijus buvo vegetaras, jis manė, kad peiliai primins žmonėms apie skerdyklas ir dėl to juos ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems