Kaip reikėtų laikyti stalo įrankius? :: Stalo etiketo pagrindai

Šaukštas laikomas ant jo kotelio uždėjus nykštį. Niekuomet nevalgoma šaukštu, kai galima valgyti peiliu ir šakute.

Paprastai yra du vienodai priimtini peilio ir šakutės laikymo būdai:

• įrankių kotai laikomi tarp nykščio, smiliaus bei didžiojo pirštų ir remiasi į delną. Taip patogu pjaustyti kietesnį patiekalą.

• įrankiai laikomi kaip rašymo priemonė, taigi tarp trijų pirštų. Šis stalo įrankių laikymo būdas patogesnis.

Kartais galima valgyti tik šakute (mišrainę, makaronus, omletą ir t.t.), tokiu atveju ji laikoma dešine ranka, tačiau serviruojant būtina padėti ir peilį. Kai patiekalas valgomas peiliu ir šakute, abu įrankiai laikomi rankose visą laiką, netgi ir tuomet, kai maistas imamas tik šakute.



Reklama



  • Kokio dydžio turi būti vizitinė kortelė?Kokio dydžio turi būti vizitinė kortelė?
    Standartinių vizitinių kortelių dydis yra 5 x 9 (kartais 6×9 cm), moterų gali būti mažesnis – 5×8 cm, bet nebūtinai. Ypatingam verslui, profesijai ar pareigoms pabrėžti gali būti naudojamos ir nestandartinės kortelės, pvz. automobilių pardavėjas – automobilio formos ...

    Skaityti »

  • Etiketo subtilybės KinijojeEtiketo subtilybės Kinijoje
    ...Honkongiečiai itin prietaringi žmonės, tad ne visos dovanos jiems priimtinos. Nedovanokite laikrodžių, nes ši dovana simbolizuoja mirtį...

    Skaityti »

  • Stalo pasirinkimasStalo pasirinkimas
    Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams. Apvalus stalas idealiai tinka ...

    Skaityti »

  • Etiketo subtilybės AnglijojeEtiketo subtilybės Anglijoje
    ...jeigu penktadienio vakarą šiek tiek „padauginsite“ angliško alaus, nenustebkite – pirmadienio rytą kolegų būsite lengvai išjuoktas – tai įprasta...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems