Kaip reikėtų laikyti stalo įrankius? :: Stalo etiketo pagrindai

Šaukštas laikomas ant jo kotelio uždėjus nykštį. Niekuomet nevalgoma šaukštu, kai galima valgyti peiliu ir šakute.

Paprastai yra du vienodai priimtini peilio ir šakutės laikymo būdai:

• įrankių kotai laikomi tarp nykščio, smiliaus bei didžiojo pirštų ir remiasi į delną. Taip patogu pjaustyti kietesnį patiekalą.

• įrankiai laikomi kaip rašymo priemonė, taigi tarp trijų pirštų. Šis stalo įrankių laikymo būdas patogesnis.

Kartais galima valgyti tik šakute (mišrainę, makaronus, omletą ir t.t.), tokiu atveju ji laikoma dešine ranka, tačiau serviruojant būtina padėti ir peilį. Kai patiekalas valgomas peiliu ir šakute, abu įrankiai laikomi rankose visą laiką, netgi ir tuomet, kai maistas imamas tik šakute.



Reklama



  • Kaip valgyti?Kaip valgyti?
    Ar žinote kas yra papaja ir kaip ji kaip valgoma? arba.. kiekvienas esame matę, pvz. avokadą o ar žinote kaip jis valgomas? Beje, o ar žinote, kad avokadas priskiriamas prie uogų ...

    Skaityti »

  • PasitarimasPasitarimas
    Pasitarimas pradedamas tiksliai nustatytu laiku, nelaukiant vėluojančiųjų. Vadovas privalo paisyti reglamento, taip jis parodo, kad gerbia pasitarimo dalyvius ...

    Skaityti »

  • Etiketo subtilybės PrancūzijojeEtiketo subtilybės Prancūzijoje
    ...klasikiniu Jungtinėse Valstijose tapęs ženklas okay (viskas gerai) — nykščiu ir smiliumi suriesta „o" raidė, kiti pirštai iškelti aukštyn — prancūzams reiškia „nulis", kitaip tariant, „nieko vertas". "Viskas gerai" jiems yra aukštyn iškeltas nykštys...

    Skaityti »

  • Ką vertėtų žinoti keliaujant laivu?Ką vertėtų žinoti keliaujant laivu?
    Daugelyje šiuolaikinių laivų yra aiškiai atskirtos rūkymo ir nerūkymo vietos. Lovoje rūkyti visuomet nesaugu. Nekratykit cigaretės, cigaro ar pypkės pelenų už borto ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems