Kaip reikėtų laikyti stalo įrankius? :: Stalo etiketo pagrindai

Šaukštas laikomas ant jo kotelio uždėjus nykštį. Niekuomet nevalgoma šaukštu, kai galima valgyti peiliu ir šakute.

Paprastai yra du vienodai priimtini peilio ir šakutės laikymo būdai:

• įrankių kotai laikomi tarp nykščio, smiliaus bei didžiojo pirštų ir remiasi į delną. Taip patogu pjaustyti kietesnį patiekalą.

• įrankiai laikomi kaip rašymo priemonė, taigi tarp trijų pirštų. Šis stalo įrankių laikymo būdas patogesnis.

Kartais galima valgyti tik šakute (mišrainę, makaronus, omletą ir t.t.), tokiu atveju ji laikoma dešine ranka, tačiau serviruojant būtina padėti ir peilį. Kai patiekalas valgomas peiliu ir šakute, abu įrankiai laikomi rankose visą laiką, netgi ir tuomet, kai maistas imamas tik šakute.



Reklama



  • Kaip reikėtų laikyti stalo įrankius?Kaip reikėtų laikyti stalo įrankius?
    Šaukštas laikomas ant jo kotelio uždėjus nykštį. Niekuomet nevalgoma šaukštu, kai galima valgyti peiliu ir šakute. Paprastai yra du vienodai priimtini peilio ir šakutės laikymo būdai ...

    Skaityti »

  • Gėrimų meniuGėrimų meniu
    Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop plastiko gabalėlį ...

    Skaityti »

  • Tekstai kvietimams į oficialius renginiusTekstai kvietimams į oficialius renginius
    ABC „Savas kampukas“ generalinis direktorius V.Pavardenis maloniai kviečia poną P.Vardenį ir ponią atvykti į priėmimą. 2015-09-06, 14 val. restorane „Jovarss“ (Kauko gatvė 35, Panevėžys).

    Skaityti »

  • Etiketo subtilybės RusijojeEtiketo subtilybės Rusijoje
    ...jokiu būdu nekritikuokite Rusijos prie rusų verslininkų. Nekalbėkite apie šalyje klestinčią korupciją, užsakomąsias žmogžudystes – rusai labai jautriai reaguoja į kritikuojamą netvarką jų šalyje...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems