Oficialūs priėmimai :: Stalo etiketo pagrindai

Oficialūs priėmimai dažniausiai rengiami merijose, ambasadose, viešbučiuose, restoranuose. Tai priklauso nuo priėmimo iškilmingumo ir dalyvių skaičiaus. Priėmimai gali būti rengiami ne tik norint poavaišinti svečius ir suteikti jiems kuo didesnį malonumą, bet ir padeda užmegzti, plėtoti dalykinius ryšius, kurti gerą šalies, įmonės ar asmens įvaizdį.

Rengiant priėmimą būtina numatyti daugelį dalykų: priėmimo tipą, svečių sąrašą, kvietimų išsiuntimą, svečių susodinimą, valgius ir gėrimus, tostus ir kalbas, priėmimo eigą ir t.t. Taip pat reikia pagalvoti, su kuo ir apie ką kalbėsite, su kuo susipažinsite, kaip atsakysite į įvairius klausimus ir pan.

Bendrieji priėmimų reikalavimai:

• Iškilminguose priėmimuose neapseinama be patarnautojų ar padavėjų.
• Gėrimai niekada nestatomi ant stalo, juos išnešioja padavėjai. Įsidėmėtina, kad iš pradžių geriami silpnesni gėrimai, po jų silpnesni.
• Į priėmimus būtina vėluoti, ir kuo svarbesnis svečias, tuo daugiau jis privalo vėluoti.
• Priėmimuose tinka muzika, gali būti rengiami šokiai.
• Bet kurį priėmimą papuoš gėlės.
• Pobūviui visada vadovauja šeimininkas ir šeimininkė.
• Šeimininkė ir šeimininkas pasitinka svečius stovėdami taip, kad kiekvienas priėjęs galėtų paduoti ranką iš pradžių šeimininkei, o po to šeimininkui.
• Būtina iš anksto sudaryti svečių sąrašą.
• Parenkant valgius patartina atsižvelgti į svečių skonį, tautines ir religines tradicijas, bei kitus dalykus.
• Valgiaraštis patiekiamas tik per labai oficialius priėmimus.

Reklama



  • Pokalbis dėl darboPokalbis dėl darbo
    Didžiausią įspūdį kitam žmogui padarome per pirmąsias 17 sekundžių, taip rašo mokslininkai, tad išvaizda bei apranga turėtų būti tvarkinga, idealiausia pastelinių spalvų, ryškių spalvų rekomenduotina vengti, oficialus kostiumas - pats tas, šiek tiek reikėtų atsižvelgti ir į būsimo darbo pobūdį, pasidomėti kokia tvarka ...

    Skaityti »

  • Verslo pietūsVerslo pietūs
    Jei prie stalo sėdi 6 ar daugiau žmonių, reikia laukti, kol bent pusė stalo bus paserviruota. Jei žmonių mažiau, reikia palaukti, kol visi užsisakys. Šią taisyklę galima sulaužyti tik tada, jei maistas gali ataušti arba esantys ...

    Skaityti »

  • Kokio dydžio turi būti vizitinė kortelė?Kokio dydžio turi būti vizitinė kortelė?
    Standartinių vizitinių kortelių dydis yra 5 x 9 (kartais 6×9 cm), moterų gali būti mažesnis – 5×8 cm, bet nebūtinai. Ypatingam verslui, profesijai ar pareigoms pabrėžti gali būti naudojamos ir nestandartinės kortelės, pvz. automobilių pardavėjas – automobilio formos ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems