Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą :: Stalo etiketo pagrindai

Rengiant priėmimą, būtina deramai jį suplanuoti:

• sudaryti svečių sąrašą,
• išsiųsti kvietimus,
• pasirūpinti stalo serviravimu,
• meniu,
• patarnaujančiu personalu,
• priėmimo eiga..

Kad viskas vyktų sklandžiai derėtų pagalvoti net apie smulkiausias detales.

Labai svarbu iš anksto išsiaiškinti garbingiausią svečią ir jam parodyti deramą dėmesį – numatyti vietą prie stalo, laiką jo kalbai ir pan.

Šeimininkas ir šeimininkė pasitinka svečius stovėdami taip, kad kiekvienas galėtų paduoti ranką pirmiausia šeimininkei, po to šeimininkui.

Supažindinant svečius (jei pobūvis didelis – bent jau sėdėsiančius greta), gražu paminėti jų profesiją ar pomėgius, kad po to svečiams būtų lengviau rasti bendrą kalbą.

Šeimininkai nors trumpai turi pasikalbėti su kiekvienu svečiu. Šeimininkas parengia ir sako oficialą sveikinimo kalbą, paskelbia garbės svečiui skirtą pirmąjį tostą, šeimininkė duoda ženklą pradėti valgyti.

Svečiai, pagal protokolą, gali vėluoti į sėdimus priėmimus ne daugiau kaip penkias minutes, į stovimus – iki 30 min. Kuo svarbesnis svečias, tuo daugiau jis privalo vėluoti. Garbingiausias svečias atvyksta į priėmimą paskutinis, o išvyksta – pirmutinis. Paskui skirstosi ir kiti svečiai.

Reklama



  • Kaip ieškoti darbo?Kaip ieškoti darbo?
    Nors darbo ieškojimas galėtų būti nuostabus, nuotykių kupinas laikas, daugeliui tai prilygsta apsilankymui pas stomatologą, nes sukelia nemažą nervinę įtampą. Baisiausia, kad jus tirs ir vertins, gal net ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi kiaušiniai?Kaip valgomi kiaušiniai?
    Anksčiau etiketo žinovai niekaip negalėjo sutarti, ar virtą kiaušinį lupti, ar nupjauti jo viršūnėlę. Prieita prie nuomonės ir palikta pasirinkimo laisvė - tiesiog valgyti kaip jums patogiau. Svarbiausia jo nevalgyti sidabriniu šaukšteliu, kuris netik pajuoduoja, bet ir sugadina skonį. Dabar "leistina" gerokai...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos salotos?Kaip valgomos salotos?
    Paruoštos salotos, sudėtos į salotinę arba lėkštę, paprasčiausiai valgomos šakute, peilio čia dažniausiai nereikia. Tiesa, juo galima perpjauti didelį pomidorą, susmulkinti ankštines pupeles ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems