Stalo įrankių paskirtis :: Stalo etiketo pagrindai

Metų pradžioje ieškojau draugei naudingos dovanos, ir akys užklydo už stalo įrankių rinkinio - pagalvojau kad, jaunai šeimai - kaip tik - puiki dovana. Ir tuomet užkliuvo akys už pačių įrankių, tiesa sakant kai kurių paskirties taip ir nesupratau - niekaip nesugalvojau kam jie galėtų būt skirti. Ir tuomet užsibrėžiau vieną iš tų mažųjų tikslų :) kada prie progos būtinai pasidomėti stalo įrankiais, ypač rečiau naudojamais. Taigi, pradedam nuo pradžių, būtent nuo paprasčiausio visiems gerai pažįstamo šaukšto :)

Puslapiai: » 5 | 4 | 3 | 2 (žnyplės) | 1 (Pastabos)




1 - Pagrindiniai įrankiai: sriubos šaukštas, šakutė ir peilis, kavos šaukštelis ir mėsos šakutė.

2 - Aptarnavimo įrankiai: didysis šaukštas, šakutė, šaukštas padažui, samtis ir lopetėlė (mentelė) tortui.

3 - Deserto įrankiai: šaukštas, šakutė, peilis, kiaušinių šaukštelis. Mėsos pjaustymo, dalinimo įrankiai.

4 - Sviestui šakutė ir peilis, žnyplės (ledams), žuvų šakutė ir peilis, torto peilis.

5 - Paukštienos žirklės, šaukštai salotoms, cukraus žnyplės. 6 - Greipfrutų šaukštelis.

  »»» Daugiau - kaip nepasimesti stalo įrankių gausybėje

Reklama



  • Kaip susodinti svečius prie stalo?Kaip susodinti svečius prie stalo?
    Šeimininko dešinėje sodinama vyriausia arba aukštas pareigas užimanti moteris. Šeimininkės dešinėje – garbingiausio amžiaus arba aukštas pareigas užimantis vyriškis. Jei šeimininkai sėdi iš kraštų ...

    Skaityti »

  • Vyriškos aprangos etiketo pagrindaiVyriškos aprangos etiketo pagrindai
    Su kostiumu dėvimi marškiniai turi būti kiek ilgesnėmis rankovėmis – iš po švarko kyšantys rankogaliai teikia elegantiškumo. Dvigubi, arba prancūziški, rankogaliai ...

    Skaityti »

  • Kaip valgyti lazdelėmis?Kaip valgyti lazdelėmis?
    Kinijoje žmonės lazdelėmis naudojasi jau penkis tūkstančius metų. Manoma, kad didis kinų filosofas Konfucijus padarė įtaką lazdelių populiarumui. Kadangi Konfucijus buvo vegetaras, jis manė, kad peiliai primins žmonėms apie skerdyklas ir dėl to juos ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi žiediniai kopūstai?Kaip valgomi žiediniai kopūstai?
    Žiediniai kopūstai (arba kalafiorai) pagal savo maistinę vertę pirmauja tarp kitų kopūstų rūšių. Jie gali būti įvairių spalvų: balti, geltoni, violetiniai. Žali žiediniai kopūstai yra brokolių ir žiedinių kopūstų hibridai. Juose itin gausu C vitamino, be to turi...

    Skaityti »

  • Etiketą atitinkantis stalo serviravimasEtiketą atitinkantis stalo serviravimas
    Dėliojant įrankius kotelių galai sulyginami su pagrindinės lėkštės apatiniu kraštu. Vidurinė įrankių pora gali būti pastumiama šiek tiek atokiau nuo stalo briaunos negu kitos dvi įrankių poros. Jei turime tik užkandžių arba tik pagrindinio patiekalo įrankius, viena jų pora taip ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems