Stalo įrankių paskirtis :: Stalo etiketo pagrindai

Metų pradžioje ieškojau draugei naudingos dovanos, ir akys užklydo už stalo įrankių rinkinio - pagalvojau kad, jaunai šeimai - kaip tik - puiki dovana. Ir tuomet užkliuvo akys už pačių įrankių, tiesa sakant kai kurių paskirties taip ir nesupratau - niekaip nesugalvojau kam jie galėtų būt skirti. Ir tuomet užsibrėžiau vieną iš tų mažųjų tikslų :) kada prie progos būtinai pasidomėti stalo įrankiais, ypač rečiau naudojamais. Taigi, pradedam nuo pradžių, būtent nuo paprasčiausio visiems gerai pažįstamo šaukšto :)

Puslapiai: » 5 | 4 | 3 | 2 (žnyplės) | 1 (Pastabos)




1 - Pagrindiniai įrankiai: sriubos šaukštas, šakutė ir peilis, kavos šaukštelis ir mėsos šakutė.

2 - Aptarnavimo įrankiai: didysis šaukštas, šakutė, šaukštas padažui, samtis ir lopetėlė (mentelė) tortui.

3 - Deserto įrankiai: šaukštas, šakutė, peilis, kiaušinių šaukštelis. Mėsos pjaustymo, dalinimo įrankiai.

4 - Sviestui šakutė ir peilis, žnyplės (ledams), žuvų šakutė ir peilis, torto peilis.

5 - Paukštienos žirklės, šaukštai salotoms, cukraus žnyplės. 6 - Greipfrutų šaukštelis.

  »»» Daugiau - kaip nepasimesti stalo įrankių gausybėje

Reklama



  • Bendri patarimai - kaip valgyti?Bendri patarimai - kaip valgyti?
    Stalo etiketas dažniausiai priklauso nuo šalies papročių, tradicijų bei nacionalinės virtuvės ypatumų, tačiau yra ir bendrų taisyklių, kurių laikomasi daugelyje šalių. Valgydami dažniausiai naudojamės dviem pagrindiniais įrankiais – šakute ir ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos krevetės?Kaip valgomos krevetės?
    Krevečių mėsa - balta, puikaus skonio. Valgoma krevečių uodegėlių mėsa. Jos dažniausiai parduodamos virtos. Krevečių mėsoje daug vertingų baltymų ir mineralinių medžiagų. Ypač daug joje jodo (beveik 100 kartų daugiau negu jautienoje) ...

    Skaityti »

  • Vizitinė kortelėVizitinė kortelė
    Išvaizdi ir tinkamai įteikta vizitinė kortelė palieka gerą įspūdį. Dažniausiai jomis keičiamasi vykstant dalykiniams pokalbiams. Kai kuriose šalyse tam skiriamas ypatingas dėmesys ...

    Skaityti »

  • Kokias taures rinktis?Kokias taures rinktis?
    Serviruojant stalą gali būti statomos keturios skirtingos taurės: raudonajam vynui, baltajam vynui, vandeniui ir šampanui. Pastaruoju metu pastebima tendencija naudoti universalią taurę raudonajam ...

    Skaityti »

  • Higieninės servetėlėsHigieninės servetėlės
    Higieninės servetėlės gali būti medžiaginės ir popierinės. Jau pats pavadinimas nusako šių servetėlių funkciją – jos skirtos rūbams valgant apsaugoti ir lūpoms, pirštams nusivalyti. Atsisėdus prie stalo higieninė servetėlė išlankstoma ir padedama ant kelių, jei tuo metu dar ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems