Stalo įrankių paskirtis :: Stalo etiketo pagrindai

Metų pradžioje ieškojau draugei naudingos dovanos, ir akys užklydo už stalo įrankių rinkinio - pagalvojau kad, jaunai šeimai - kaip tik - puiki dovana. Ir tuomet užkliuvo akys už pačių įrankių, tiesa sakant kai kurių paskirties taip ir nesupratau - niekaip nesugalvojau kam jie galėtų būt skirti. Ir tuomet užsibrėžiau vieną iš tų mažųjų tikslų :) kada prie progos būtinai pasidomėti stalo įrankiais, ypač rečiau naudojamais. Taigi, pradedam nuo pradžių, būtent nuo paprasčiausio visiems gerai pažįstamo šaukšto :)

Puslapiai: » 5 | 4 | 3 | 2 (žnyplės) | 1 (Pastabos)


Pastabos:

• Žuvies peilis yra skirtas ne pjauti, o tik atskirti žuvį nuo kaulo. Jei žuvies įrankių nėra žuvies patiekalas valgomas dviem didžiosiomis šakutėmis.

• Aptarnavimo įrankiai yra naudojami patiekalų perdėjimui, tiksliau įsidėjimui į lėkštutes.

• Arbatos šaukštelis skirtas arbatai. Juo galima valgyti ir desertinius patiekalus.

• Kavos šaukštelis skiriamas tik cukrui pamaišyti kavos puodelyje.

• Desertinė šakutė skirta valgyti desertiniams patiekalams, pav, pyragaičiui, tortui.

• Jei pateikiamas sudėtingesnis desertas gali kartu būti naudojam desertinė šakutė ir desertinis šaukštelis.

• Sraigių šakutė ir sraigių žnyplės. Žnyplės yra skirtos sraigės kriauklei suimti, o šakutė sraigės išėmimui iš kriauklės.

• Fondiu šakutė skirta mėsos , žuvies, baltos duonos ar biskvito gabalėliams pasmeigti ir kepti juos fondiu. Nuo šios šakutės lankytojas maisto nevalgo.

  »»» Daugiau - kaip nepasimesti stalo įrankių gausybėje

Reklama



PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems