Stalo įrankių išdėstymas :: Stalo etiketo pagrindai

Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute.



1 - Sviestui tepti skirtas peiliukas
2 - Duonos, sviesto lėkštutė
3 - Sriubos šaukštas
4 - Šakutė salotoms
5 - peilis žuviai
6 - Pietų šakutė
7 - Pietų peilis
8 - Pagrindinė lėkštė
9 - Sriubos lėkštė
10 - Desertinis šaukštelis
11 - Desertinė šakutė
12 - Taurė vandeniui
13 - Taurė šampanui
14 - Taurė raudonam vynui
15 - Taurė baltam vynui
16 - Šakutė žuviai
17 - Servetėlė.

Reklama



  • Kaip valgoma sriuba?Kaip valgoma sriuba?
    Paprastai, sriubos, tiek su tirščiais, tiek be jų, pilamos į gilias lėkštes arba sriubos puodelius. Šaukštas dedamas dešinėje indo pusėje. Sriubos reikėtų pasemti pusę arba du trečdalius šaukšto, nes sklidino šaukšto vargu ar pavyks neišlaistyti. Labai mažai semti neverta ...

    Skaityti »

  • Vyrų aksesuaraiVyrų aksesuarai
    Kiekvienas vyras privalo mokėti pasirinkti tinkamą ir kokybišką kaklaraištį, žinoti, kiek žiedų mūvėti, kaip laikrodis, sąsagos ar kiti aksesuarai gali padėti kurti įvaizdį ...

    Skaityti »

  • Ką daryti gavus kvietimą?Ką daryti gavus kvietimą?
    Gavę kvietimą į jį atsakykite per 3-5 dienas. Tai galima padaryti ir telefonu. Padėkoję pasakykite, ar kvietimą priimate. Į pobūvį nedera vestis nekviestų giminių ar draugų. Vaikus galima vestis tik tada, jei jie yra kviečiami ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma duona?Kaip valgoma duona?
    Pasirodo, kvietinių miltų duonelę, kaip ir prancūzišką batoną, derėtų laužyti, o ne raikyti. Sviestu ji taip pat netepama. Laužiant gabaliuką po gabaliuko ji valgoma, pavyzdžiui, su sriuba ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems