Stalo įrankių išdėstymas :: Stalo etiketo pagrindai

Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute.



1 - Sviestui tepti skirtas peiliukas
2 - Duonos, sviesto lėkštutė
3 - Sriubos šaukštas
4 - Šakutė salotoms
5 - peilis žuviai
6 - Pietų šakutė
7 - Pietų peilis
8 - Pagrindinė lėkštė
9 - Sriubos lėkštė
10 - Desertinis šaukštelis
11 - Desertinė šakutė
12 - Taurė vandeniui
13 - Taurė šampanui
14 - Taurė raudonam vynui
15 - Taurė baltam vynui
16 - Šakutė žuviai
17 - Servetėlė.

Reklama



  • Tekstai žaismingiems kvietimamsTekstai žaismingiems kvietimams
    Labas rytas suraitytas,
    Klevo lapais nusagstytas.
    Gal tie lapai susimils ir sveteliais man pabirs?

    Skaityti »

  • Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimąŠeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą
    Labai svarbu iš anksto išsiaiškinti garbingiausią svečią ir jam parodyti deramą dėmesį – numatyti vietą prie stalo, laiką jo kalbai ir pan. ...

    Skaityti »

  • Kaip naudotis servetėlis?Kaip naudotis servetėlis?
    Prieš prasidedant pietums, servetėlė guli ant stalo. Dažnai ji dailiai sulankstyta. Kartais kas nors gali pamanyti: „Ak, ji per graži, kad ja naudočiausi!“ Tačiau servetėlė kaip tik ir yra skirta tam, kad ja naudotųsi ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomos sraigės?Kaip valgomos sraigės?
    Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas. Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems