Stalo įrankių išdėstymas :: Stalo etiketo pagrindai

Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute.



1 - Sviestui tepti skirtas peiliukas
2 - Duonos, sviesto lėkštutė
3 - Sriubos šaukštas
4 - Šakutė salotoms
5 - peilis žuviai
6 - Pietų šakutė
7 - Pietų peilis
8 - Pagrindinė lėkštė
9 - Sriubos lėkštė
10 - Desertinis šaukštelis
11 - Desertinė šakutė
12 - Taurė vandeniui
13 - Taurė šampanui
14 - Taurė raudonam vynui
15 - Taurė baltam vynui
16 - Šakutė žuviai
17 - Servetėlė.

Reklama



  • Moteriškos aprangos etiketo pagrindaiMoteriškos aprangos etiketo pagrindai
    Apskritai, pagal drabužius galima spręsti apie žmogų, jo grožio sampratą, skonį. Gebėjimas pasirinkti tinkamus drabužius ir mokėjimas juos vilkėti yra tikras menas ...

    Skaityti »

  • Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimąŠeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą
    Labai svarbu iš anksto išsiaiškinti garbingiausią svečią ir jam parodyti deramą dėmesį – numatyti vietą prie stalo, laiką jo kalbai ir pan. ...

    Skaityti »

  • Šampano gėrimo etiketas?Šampano gėrimo etiketas?
    Visais atvejais šampaną būtina atšaldyti iki 6-8 laipsnių temperatūros. Nepamirškite, šaldytuve butelis atšąla per 12 valandų, šį laiką sutrumpinti galima butelį pamerkus į kibirėlį su ledu ir vandeniu ...

    Skaityti »

  • Stalo įrankių išdėstymasStalo įrankių išdėstymas
    Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems