Stalo įrankių išdėstymas :: Stalo etiketo pagrindai

Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute.



1 - Sviestui tepti skirtas peiliukas
2 - Duonos, sviesto lėkštutė
3 - Sriubos šaukštas
4 - Šakutė salotoms
5 - peilis žuviai
6 - Pietų šakutė
7 - Pietų peilis
8 - Pagrindinė lėkštė
9 - Sriubos lėkštė
10 - Desertinis šaukštelis
11 - Desertinė šakutė
12 - Taurė vandeniui
13 - Taurė šampanui
14 - Taurė raudonam vynui
15 - Taurė baltam vynui
16 - Šakutė žuviai
17 - Servetėlė.

Reklama



  • Viešas kalbėjimasViešas kalbėjimas
    Vedant seminarus ar skaitant pranešimą auditorijoje, bendraujant su kolegomis dažnai pasitaiko, kad kalbėtojas, sulaukęs klausimų, pasimeta, nežino, kaip į juos atsakyti, ar net įsižeidžia. Visada svarbu žinoti, kad klausiančiųjų tikslas yra gauti nesuprantamų dalykų ...

    Skaityti »

  • Kelionė su draugaisKelionė su draugais
    Kelionėje visi elgiamės nevienodai. Jei planuojate keliauti su vienu ar keliais draugais, atminkit, kad jūsų gali laukti nemalonios staigmenos. Kelionė su draugais yra nepaprastai ...

    Skaityti »

  • Ką vertėtų žinoti keliaujant laivu?Ką vertėtų žinoti keliaujant laivu?
    Daugelyje šiuolaikinių laivų yra aiškiai atskirtos rūkymo ir nerūkymo vietos. Lovoje rūkyti visuomet nesaugu. Nekratykit cigaretės, cigaro ar pypkės pelenų už borto ...

    Skaityti »

  • Kaip stilingai atrodyti darbe?Kaip stilingai atrodyti darbe?
    Verslo aprangos taisyklės per pastarąjį dešimtmetį šiek tiek pasikeitė. Pagrindinės tendencijos išliko – moterys vis tebedėvi aukštakulnius batelius, vilki švarkus ...

    Skaityti »

Grįžti atgalMes facebook'e Svetainės versija mobiliems