Stalo pasirinkimas :: Stalo etiketo pagrindai

Prieš pradėdami dengti stalą, jau turėtumėte būti apgalvoję keletą esminių dalykų. Svarbiausias klausimas: ar stalas, kuris turi būti padengtas, apskritai tinka numatytai patalpai? Taip pat, ar visi svečiai turės pakankamai vietos?

Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams.

Apvalus stalas idealiai tinka 6-8 asmenims; jie sukuria jaukumo įspūdį, ir kiekvienas gali šnekučiuotis su kiekvienu. Tarp kitko, gana svarbu žinoti, jog ilginant apvalius stalus, prarandama vietų.

Stačiakampiai stalai gali būti sustatyti įvairiomis formomis, kurios priklauso nuo žmonių skaičiaus ir turimo ploto. Labiausiai paplitusios L, T, U ir E stalų formos.

Be to, negalima pamiršti: turi būti pakankamai tam tikro aukštumo kėdžių. Stalas paprastai būna 80 cm aukštumo, atitinkama kėdė turi būti apytikriai 47 cm aukštumo, jei nenorime stalo stebėti iš varlės ar paukščio perspektyvos.

Reklama



  • Kaip valgomas upėtakis?Kaip valgomas upėtakis?
    Tai populiariausia žuvis tarp gurmanų. Natūraliomis sąlygomis užaugintą upėtakį galima atapažinti pagal raudonus ir geltonus taškus ant žvynų. Jei lėkštėje guli visas upėtakis, valgyti jį derėtų ...

    Skaityti »

  • Kaip naudotis servetėlis?Kaip naudotis servetėlis?
    Prieš prasidedant pietums, servetėlė guli ant stalo. Dažnai ji dailiai sulankstyta. Kartais kas nors gali pamanyti: „Ak, ji per graži, kad ja naudočiausi!“ Tačiau servetėlė kaip tik ir yra skirta tam, kad ja naudotųsi ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems