Stalo serviravimas :: Stalo etiketo pagrindai

Puslapiai » 1 | 2 | 3


Stalo pasirinkimas
Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams. Apvalus stalas idealiai tinka...
 »» Plačiau


Staltiesės pasirinkimas
Parenkant stalui staltiesę, nereikėtų apsiriboti balta spalva. Puošniai atrodo gelsva, kreminė ar žalsva staltiesė, derinama prie interjero spalvinio tono. Labai šviesiame, erdviame kambaryje galima eksperimentuoti su tamsiai žalia, mėlyna ar vyšnine...
 »» Plačiau


Stalo įrankių išdėstymas
Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute...
 »» Plačiau


Stalo puošyba!
... turi būti ne tik skanu, bet turi būti ir gražu, neužtenka vien tik gražios aplinkos, svarbu ir gražus stalas bei gražiai dekoruoti - papuošti patiekalai...
 »» Plačiau


Reklama



  • Dovanos darbeDovanos darbe
    Dovaną bendradarbiui galima įteikti už kokią nors paslaugą, sveikinant jį premijos ar kūdikio gimimo proga, džiaugiantis naujomis jo pareigomis, lankant ligoninėje ir t.t. ...

    Skaityti »

  • Dovanos - lauktuvėsDovanos - lauktuvės
    ... neturi būti brangios, prašmatnios, užtenka ir vienos gėlės, gėlių puokštelės arba šiaip mielos smulkmenos. Dažnai, kaip lauktuvės nešama pačių padaryti daiktai ...

    Skaityti »

  • Pakvietimo sudėtisPakvietimo sudėtis
    Tradiciškai pakvietimą sudaro: išorinis vokas, vidinis vokas, kvietimas, atsakymo kortelė...

    Skaityti »

  • PasitarimasPasitarimas
    Pasitarimas pradedamas tiksliai nustatytu laiku, nelaukiant vėluojančiųjų. Vadovas privalo paisyti reglamento, taip jis parodo, kad gerbia pasitarimo dalyvius ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems