Stalo serviravimas :: Stalo etiketo pagrindai

Puslapiai » 1 | 2 | 3


Stalo pasirinkimas
Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams. Apvalus stalas idealiai tinka...
 »» Plačiau


Staltiesės pasirinkimas
Parenkant stalui staltiesę, nereikėtų apsiriboti balta spalva. Puošniai atrodo gelsva, kreminė ar žalsva staltiesė, derinama prie interjero spalvinio tono. Labai šviesiame, erdviame kambaryje galima eksperimentuoti su tamsiai žalia, mėlyna ar vyšnine...
 »» Plačiau


Stalo įrankių išdėstymas
Pagrindinė taisyklė – pirma naudoti kraštinius stalo įrankius ir tokia tvarka „eiti” link lėkštės (pietų lėkštės): pirmiausia valgomasis šaukštas, vėliau žuvies peilis su šakute, tada paprastas peilis su šakute...
 »» Plačiau


Stalo puošyba!
... turi būti ne tik skanu, bet turi būti ir gražu, neužtenka vien tik gražios aplinkos, svarbu ir gražus stalas bei gražiai dekoruoti - papuošti patiekalai...
 »» Plačiau


Reklama



PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems