Svečių priėmimas :: Vaišės namie :: Stalo etiketo pagrindai

Anksčiau šeimininkė vaišėms ruošdavosi iki paskutinės akimirkos. Svečiams atvykus, ji jau nusivariusi nuo kojų, suirzusi. Bet tikrasis vargas dar priešaky. Reikia pamerkti gėles – nėra tinkamos vazos! Svečiai velkasi paltus – žinoma, visos pakabos užimtos! Svečiai pasivaišino aperityvu – nėra kur padėti tuščių taurių! Nešioji į stalą užkandžius, o orkaitėje čirška kepsnys. Kad tik nesudegtų!
Kai valgis jau ant stalo, reikia prižiūrėti, kad taurės nebūtų tuščios, kad niekam nieko netrūktų; tai padažo vargšė bėga atnešti, tai makaronus skuba užkaisti, tai desertą sutaisyti ir t.t. Svečiams atsisveikinus, ji su palengvėjimu atsidūsta.

Dažnai šeimininkei pažįstama istorija? :)

Žinoma, bet kokios vaišės kainuoja daug triūso ir laiko, tačiau į panika pulti neverta. Pasikeitė netik šeimininkė, bet ir patys svečiai.

Jau seniai praėjo tie laikai, kai svečiai pas jus ateidavo prisikimšti pilvo. Jie nori ramiai ir maloniai su jumis pabendrauti, todėl negerai kai šeimininkė vis pradingsta tai virtuvėje, tai rūsyje – juk ir ji norėtų pabūti drauge su visais.

Gerai, jei per vaišes viskas vyksta it sviestu patepta, puiku, jei svečiai negaili komplimentų, bet to nepakanka.

Taigi, kad vaišės būtų šventė ir svečiams, ir šeimininkams, reikia keisti ne tik valgiaraštį, bet ir pačią vaišių paruošimo tvarką bei vietą.

Reklama



  • Kaip stilingai atrodyti darbe?Kaip stilingai atrodyti darbe?
    Verslo aprangos taisyklės per pastarąjį dešimtmetį šiek tiek pasikeitė. Pagrindinės tendencijos išliko – moterys vis tebedėvi aukštakulnius batelius, vilki švarkus ...

    Skaityti »

  • Servetėlių lankstymasServetėlių lankstymas
    Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi avokadai?Kaip valgomi avokadai?
    Žali, žali su gelsvu atspalviu kriaušės formos avokadų vaisiai padengti plona, bet kieta žievele. Jie skinami neprinokę, todėl būna kieti. Nusipirkus juos reikia suvynioti į popierių ir laikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės. Žalių su gelsvu atspalviu avokadų minkštimas ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems