Valgiaraštis jūsų pobūviui :: Stalo etiketo pagrindai

Valgiaraštyje išvardijami visi patiekalai, kurių teks paragauti per pietus. Įsivaizduokite, kad jus pakvietė į didelį pobūvį. Ant stalo šalia valgymo reikmenų rasite valgiaraštį, kurį neskubėdami atidžiai perskaitykite. Akį džiugina netik valgiaraščio turinys, bet ir jo apipavidalinimas, neretai atitinkantis vaišių pobūdį.

Įsidėmėkite: nors jūs pakviesti tik puodeliui kavos arba pusryčių, valgiaraštis ant stalo turi būti.

Be patiekalų ir gėrimų, valgiaraštyje įrašoma proga, data, vieta ir galbūt svečio pavardė. Jis dažniausiai perlenktas pusiau. Dešinėje pusėje nurodomi patiekalai, kairėje prie tų patiekalų siūlomi gėrimai. Patiekalai surašomi tokia tvarka, kokia jie bus paduodami.

Kaip apipavidalinti valgiaraštį? Čia jūsų išmonei nėra ribų: galite jį susukti į ritinėlį ir perrišti kaspinu, arba perlenkti pusiau, papuošti karpiniais, kurių ornamentai atspindėtų vaišių progą; valgiaraščiai gali būti parašyti ranka arba išspausdinti.

Tik būkit atidūs – juk nemalonu, jei svečiai ras spausdinimo ar rašybos klaidų.

Valgiaraštis – tai kartu ir mielas prisiminimas apie jus pakvietusius žmones. Dauguma šeimininkų valgiaraščius apipavidalina itin išradingai ir jiems malonu, jei svečias tai įvertina ir kaip suvenyrą pasiima namo.

Reklama



  • Kaip sutarti su kolegomis?Kaip sutarti su kolegomis?
    ... kalbėdami su vyresniais už save, aukštesnes pareigas užimančiais žmonėmis, verslo partneriais turime būti itin santūrūs. Jei susiklosčiusios aplinkybės skatina ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomas omaras?Kaip valgomas omaras?
    Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia patikrinti ar netrūksta įrankių: peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems