Kaip gerti vandenį? :: Valgymo etiketo pagrindai

Vanduo - labiausiai paplitusi Žemėje medžiaga. Ji dengia 2/3 Žemės paviršiaus. Vandens yra visuose gyvuosiuose organizmuose ir jis būtinas gyvybei palaikyti. Gėlo vandens atsargos Žemėje nedidelės. Tuo tarpu didėjant žmonių skaičiui ir plėtojantis pramonei, vis daugiau vandens suvartojama ir kartu užkrečiama.

Gera žinia visiems norintiems sulieknėti – tyrimai rodo, kad geriant daugiau vandens, riebalų atsargos, sukauptos organizme, ima mažėti ir atvirkščiai, vartojant mažiau vandens, riebalai kaupiasi sparčiau. Taigi prieš pradėdami save kankinti įvairiomis dietomis, tiesiog pabandykite per dieną išgerti keliomis stiklinėmis daugiau vandens – galbūt rezultatai jus nustebins.

Dieną pradėti nuo 1-2 stiklinių vandens. Valgyti galima po 30-45 minučių.Taip pat galima 30-45 minučių prieš visus valgius gerti 1 stiklinę vandens. Pvz., prieš gaminant valgį, išgerti stiklinę. Kol valgis bus paruoštas, jau ir bus praėjęs tas laikas. Ypatingai svarbu koralinio vandens stiklinę prieš valgį gerti žmonėms su padidintu skrandžio sulčių rūgštingumu ir viršsvoriu.

Po valgio gali kilti noras atsigerti po kokių 45 minučių. Tuomet galima išgerti 1-2 gurkšnelius, bet didesnį kiekį patartina gerti ne anksčiau kaip po 1-1,5 ar net 2 valandų. Kuo suvalgytas maistas turi daugiau baltymų, tuo ilgiau negalima gerti didelio kiekio vandens, nes baltymai (mėsa, kiaušiniai, sūris) virškinami skrandyje ir išbūna ten iki 2 val. Jei gersime tuo metu šarminį vandenį, tiesiog praskiesime skrandžio sultis ir sutrikdysime virškinimo procesą. Jei valgomi vaisiai, gurkšnoti vandenį galima ir po 30 minučių, nes vaisiai, ypač saldūs, po kokiu 20-30 minučių jau būna žarnyne.

Mokantis labai gerai gerti vandenį, nes smegenų darbo pajėgumai priklauso nuo vandens kiekio. Smegenys - pats jautriausias vandens trūkumui organas (smegenys – 80% vanduo). Jei paskaitų metu žmogus gurkšnoja vandenį, jo smegenys geriau aprupinamos deguonimi, o tuo pačiu mažiau pasireiškia mieguistumas. Kuo vanduo šarmiškesnis - tuo daugiau jis prisotintas deguonimi. Jei kankina galvos skausmai, depresija, pirmoji pagalba - taip pat vanduo.

Neleidžia kauptis skysčiams - gerti daug vandens svarbu ir todėl, kad tai geriausia priemonė... pašalinti skysčių perteklių iš organizmo. Taip taip, čia nėra jokio paradokso. Kai mūsų kūnas negauna pakankamai vandens, jis tai supranta kaip pavojaus signalą ir ima kaupti kiekvieną jo lašą. Šis vanduo kaupiasi audiniuose, ertmėse tarp ląstelių. Dėl tokių vandens sankaupų didėja organizmo svoris, sutinsta rankos ir kojos. Beje, daugelio reklamuojamų dietų ir priemonių, padedančių greitai (per kelias dienas ar savaites) numesti svorio, veikimas pagrįstas, tuo, kad jos pašalina skysčių perteklių iš organizmo. Tačiau tokiomis priemonėmis pašalinti skysčiai labai greitai vėl susikaupia, be to, taip dar labiau apsunkiname inkstų darbą. Vienintelis užtikrintas būdas atsikratyti šios problemos – duoti organizmui tai, ko jam reikia, tai yra – daug vandens. Tik tuomet jis nustos kaupti vandens atsargas audiniuose.

Reklama



  • Kada įteikti dovaną?Kada įteikti dovaną?
    Dažnam kyla klausimas kada įteikti? Prieš nusivilkdami paltą ar jį jau pasikabinę? O kur dėti dovaną, kol rengiamės ar šukuojamės, ir ką tuo metu priversti veikti ...

    Skaityti »

  • Stalo indų kalbaStalo indų kalba
    Ar žinote, kad valgomieji įrankiai taip pat turi savo kalbą, kuri tikrai subtili ir kuria aptarnaujančiajam daug pasakoma. Taigi, kaip valgomaisiais indais restorane paprašyti kad padavėjas pakartotų salotų?

    Skaityti »

  • Kaip valgomos krevetės?Kaip valgomos krevetės?
    Krevečių mėsa - balta, puikaus skonio. Valgoma krevečių uodegėlių mėsa. Jos dažniausiai parduodamos virtos. Krevečių mėsoje daug vertingų baltymų ir mineralinių medžiagų. Ypač daug joje jodo (beveik 100 kartų daugiau negu jautienoje) ...

    Skaityti »

  • Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimąŠeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą
    Labai svarbu iš anksto išsiaiškinti garbingiausią svečią ir jam parodyti deramą dėmesį – numatyti vietą prie stalo, laiką jo kalbai ir pan. ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems