Kaip gerti vandenį? :: Valgymo etiketo pagrindai

Vanduo - labiausiai paplitusi Žemėje medžiaga. Ji dengia 2/3 Žemės paviršiaus. Vandens yra visuose gyvuosiuose organizmuose ir jis būtinas gyvybei palaikyti. Gėlo vandens atsargos Žemėje nedidelės. Tuo tarpu didėjant žmonių skaičiui ir plėtojantis pramonei, vis daugiau vandens suvartojama ir kartu užkrečiama.

Gera žinia visiems norintiems sulieknėti – tyrimai rodo, kad geriant daugiau vandens, riebalų atsargos, sukauptos organizme, ima mažėti ir atvirkščiai, vartojant mažiau vandens, riebalai kaupiasi sparčiau. Taigi prieš pradėdami save kankinti įvairiomis dietomis, tiesiog pabandykite per dieną išgerti keliomis stiklinėmis daugiau vandens – galbūt rezultatai jus nustebins.

Dieną pradėti nuo 1-2 stiklinių vandens. Valgyti galima po 30-45 minučių.Taip pat galima 30-45 minučių prieš visus valgius gerti 1 stiklinę vandens. Pvz., prieš gaminant valgį, išgerti stiklinę. Kol valgis bus paruoštas, jau ir bus praėjęs tas laikas. Ypatingai svarbu koralinio vandens stiklinę prieš valgį gerti žmonėms su padidintu skrandžio sulčių rūgštingumu ir viršsvoriu.

Po valgio gali kilti noras atsigerti po kokių 45 minučių. Tuomet galima išgerti 1-2 gurkšnelius, bet didesnį kiekį patartina gerti ne anksčiau kaip po 1-1,5 ar net 2 valandų. Kuo suvalgytas maistas turi daugiau baltymų, tuo ilgiau negalima gerti didelio kiekio vandens, nes baltymai (mėsa, kiaušiniai, sūris) virškinami skrandyje ir išbūna ten iki 2 val. Jei gersime tuo metu šarminį vandenį, tiesiog praskiesime skrandžio sultis ir sutrikdysime virškinimo procesą. Jei valgomi vaisiai, gurkšnoti vandenį galima ir po 30 minučių, nes vaisiai, ypač saldūs, po kokiu 20-30 minučių jau būna žarnyne.

Mokantis labai gerai gerti vandenį, nes smegenų darbo pajėgumai priklauso nuo vandens kiekio. Smegenys - pats jautriausias vandens trūkumui organas (smegenys – 80% vanduo). Jei paskaitų metu žmogus gurkšnoja vandenį, jo smegenys geriau aprupinamos deguonimi, o tuo pačiu mažiau pasireiškia mieguistumas. Kuo vanduo šarmiškesnis - tuo daugiau jis prisotintas deguonimi. Jei kankina galvos skausmai, depresija, pirmoji pagalba - taip pat vanduo.

Neleidžia kauptis skysčiams - gerti daug vandens svarbu ir todėl, kad tai geriausia priemonė... pašalinti skysčių perteklių iš organizmo. Taip taip, čia nėra jokio paradokso. Kai mūsų kūnas negauna pakankamai vandens, jis tai supranta kaip pavojaus signalą ir ima kaupti kiekvieną jo lašą. Šis vanduo kaupiasi audiniuose, ertmėse tarp ląstelių. Dėl tokių vandens sankaupų didėja organizmo svoris, sutinsta rankos ir kojos. Beje, daugelio reklamuojamų dietų ir priemonių, padedančių greitai (per kelias dienas ar savaites) numesti svorio, veikimas pagrįstas, tuo, kad jos pašalina skysčių perteklių iš organizmo. Tačiau tokiomis priemonėmis pašalinti skysčiai labai greitai vėl susikaupia, be to, taip dar labiau apsunkiname inkstų darbą. Vienintelis užtikrintas būdas atsikratyti šios problemos – duoti organizmui tai, ko jam reikia, tai yra – daug vandens. Tik tuomet jis nustos kaupti vandens atsargas audiniuose.

Reklama



  • Valgiaraštis jūsų pobūviuiValgiaraštis jūsų pobūviui
    Valgiaraščio apipavidalinimui nėra ribų: galite jį susukti į ritinėlį ir perrišti kaspinu, arba perlenkti pusiau, papuošti karpiniais, kurių ornamentai atspindėtų vaišių progą; valgiaraščiai gali būti parašyti ranka arba išspausdinti. Tik būkit atidūs – juk nemalonu, jei svečiai ras ...

    Skaityti »

  • Kaip kreiptis - Tu ar Jūs?Kaip kreiptis - Tu ar Jūs?
    Bendraudami su mažiau pažįstamais ar aukštesnį postą užimančiais žmonėmis, darbo kolegomis, klientais, į juos kreipiamės pagarbiais žodžiais. Mandagumo įvardžiai tu ir jūs ...

    Skaityti »

  • Vaišės namieVaišės namie
    Anksčiau šeimininkė vaišėms ruošdavosi iki paskutinės akimirkos. Svečiams atvykus, ji jau nusivariusi nuo kojų, suirzusi. Bet tikrasis vargas dar priešaky. Reikia pamerkti gėles – nėra tinkamos vazos! Svečiai velkasi paltus – žinoma, visos pakabos užimtos! Svečiai pasivaišino ...

    Skaityti »

  • Asmeninio naudojimo stalo įrankiaiAsmeninio naudojimo stalo įrankiai
    Didysis peilis ir šakutė, skirti valgyti antruosius patiekalus, išskyrus žuvį. Didžioji šakutė dar gali būti naudojama kaip įrankis įsidėti iš bendro indo (neturint specialios), jei patiekalas be garnyro. Jei patiekalas patiekiamas su garnyru, dedama šakutė ir šaukštas ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems