Kaip valgoma papaja? :: Valgymo etiketo pagrindai

Papaja - tai ne kas kita, kaip ant medžio augantis melionas, kurį, kad ir kaip paradoksalu, galima valgyti lygiai taip pat kaip kriaušę. Kodėl tropinė papaja vadinama dar ir sėjamąja figa, lieka mįslė.

Parduotuvėje arba turguje reikia pirkti tik sunokusius vaisius. Juos galima lengvai atskirti pagal kelias tamsias dėmeles ant gelsvos odiškos vaisiaus žievelės.

Valgomas šis vaisius perpjaunant išilgai, minkštimas paprastai iškabinamas šaukštu.

Neprinokusioss papajos valgomos keptos ar virtos, salotose ir troškiniuose.

Papajos viduje yra pipirų grūdelio dydžio sėklos, kurias galima valgyti, turi aštrų prieskonišką skonį. Sutrintas jas kartais naudoja kaip juodųjų pipirų pakaitalą. Kai kurie virėjai jas naudoja norėdami suteikti pikantišką aromatą salotų padažams.

Azijoje jaunus troškintus papajinio melionmedžio lapus valgo kaip špinatus.

Bet medikai įspėja!
Nesaikingas papajų (panašiai kaip ir morkų ir kai kurių citrusų) valgymas gali sukelti karotenemiją.



Reklama



  • Oficialūs pokalbiaiOficialūs pokalbiai
    Norint filmuoti ar įrašyti pokalbį, reikia gauti kitos šalies sutikimą. Pažymėtina, kad pokalbio metu nedera liesti nacionalinių, religinių ir kitų opių temų, kritikuoti ...

    Skaityti »

  • Ką vertėtų žinoti keliaujant automobiliu?Ką vertėtų žinoti keliaujant automobiliu?
    Pirmoji vairuotojo pareiga — vairuoti automobilį kaip pridera. Kad automobilis gerai važiuotų, reikia laiku atlikti techninę apžiūrą. Jei važiuojant staiga kas nors sugenda ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi sūriai?Kaip valgomi sūriai?
    Beveik visų rūšių kietieji sūriai valgomi peiliu ir šakute. Minkštieji tiesiog semiami šaukšteliu. Labiausiai prie sūrio tinka balta duona, geriausiai pabrėžianti jo skonį. Sūrio rūšių ir duonos derinimas - gero skonio ir fantazijos reikalas ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma suflė?Kaip valgoma suflė?
    Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems