Kaip valgoma papaja? :: Valgymo etiketo pagrindai

Papaja - tai ne kas kita, kaip ant medžio augantis melionas, kurį, kad ir kaip paradoksalu, galima valgyti lygiai taip pat kaip kriaušę. Kodėl tropinė papaja vadinama dar ir sėjamąja figa, lieka mįslė.

Parduotuvėje arba turguje reikia pirkti tik sunokusius vaisius. Juos galima lengvai atskirti pagal kelias tamsias dėmeles ant gelsvos odiškos vaisiaus žievelės.

Valgomas šis vaisius perpjaunant išilgai, minkštimas paprastai iškabinamas šaukštu.

Neprinokusioss papajos valgomos keptos ar virtos, salotose ir troškiniuose.

Papajos viduje yra pipirų grūdelio dydžio sėklos, kurias galima valgyti, turi aštrų prieskonišką skonį. Sutrintas jas kartais naudoja kaip juodųjų pipirų pakaitalą. Kai kurie virėjai jas naudoja norėdami suteikti pikantišką aromatą salotų padažams.

Azijoje jaunus troškintus papajinio melionmedžio lapus valgo kaip špinatus.

Bet medikai įspėja!
Nesaikingas papajų (panašiai kaip ir morkų ir kai kurių citrusų) valgymas gali sukelti karotenemiją.



Reklama



  • Kaip valgomos krevetės?Kaip valgomos krevetės?
    Krevečių mėsa - balta, puikaus skonio. Valgoma krevečių uodegėlių mėsa. Jos dažniausiai parduodamos virtos. Krevečių mėsoje daug vertingų baltymų ir mineralinių medžiagų. Ypač daug joje jodo (beveik 100 kartų daugiau negu jautienoje) ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi šašlykai?Kaip valgomi šašlykai?
    Mėsos gabalėliai (jautiena, veršiena, kiauliena, o pagal klasikinį variantą - dar ir subproduktai), sumauti ant iešmo kartu su daržovėmis (paprikomis, pomidorais, baklažanais, svogūnais), atsargiai nuimami šakute ...

    Skaityti »

  • Kviestiniai pietūsKviestiniai pietūs
    ... tai iškilmingas priėmimas, rengiamas ypatinga proga. Kadangi valgiaraštis sudaromas pagal šeimininkų skonį, jie turėtų paisyti ne tik savo, bet ir svečių mitybos įpročių, ypač jei tarp svečių ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma žuvis?Kaip valgoma žuvis?
    Žuvį galima valgyti dvejomis šakutėmis arba specialia žuvies šakute ir peiliu. Virta žuvis valgoma etapais: įpjauti nugaros odą nuo galvos iki uodegos ir atskirti mėsą nuo nugaros ašakų ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems