Kaip valgomi sūriai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Beveik visų rūšių kietieji sūriai valgomi peiliu ir šakute.

Minkštieji tiesiog semiami šaukšteliu.

Labiausiai prie sūrio tinka balta duona, geriausiai pabrėžianti jo skonį. Sūrio rūšių ir duonos derinimas - gero skonio ir fantazijos reikalas.

Pagrindinė sūrių valgymo taisyklė tokia: plutelė nevalgoma, o nupjaustoma iki sūrio sunokusio sluoksnio. Tai taikoma kietiems ir minkštiems sūriams, sūriams, pagamintiems iš karvės, ožkos, avies pieno, arba sūriams su baravykų priedais ir visoms kitoms sūrių rūšims.

Sūris ir duona dedama į burną paeiliui: sūris - šakute, duona - ranka. Minkštu sūriu galima užtepti atskirus duonos gabalėlius.

Tačiau, kai kurių rūšių sūrio riekeles galima imti ir rankomis. Tai pasakytina apie daugumą kietų sūrių.

Yra manoma, kad daugelis sūrio rūšių geriau dera su baltuoju, o ne su raudonuoju vynu.

Reklama



  • Kaip valgoma sriuba?Kaip valgoma sriuba?
    Paprastai, sriubos, tiek su tirščiais, tiek be jų, pilamos į gilias lėkštes arba sriubos puodelius. Šaukštas dedamas dešinėje indo pusėje. Sriubos reikėtų pasemti pusę arba du trečdalius šaukšto, nes sklidino šaukšto vargu ar pavyks neišlaistyti. Labai mažai semti neverta ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems