Kaip valgomi avokadai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Žali, žali su gelsvu atspalviu kriaušės formos avokadų vaisiai padengti plona, bet kieta žievele. Jie skinami neprinokę, todėl būna kieti. Nusipirkus juos reikia suvynioti į popierių ir laikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės.

Žalių su gelsvu atspalviu avokadų minkštimas būna kremo tirštumo, neryškaus, šiek tiek primenančio riešutus skonio, todėl jų dedama į pikantiškus patiekalus.

Kulinarijoje avokados gali būti naudojamos ir kaip indai. Į vaisiaus puselę, prieš tai išgremžus minkštimą, dedami įvairūs įdarai - tiek saldūs, tiek rūgštūs.

Vaisius aštriu peiliu perpjaunamas išilgai, kauliukas išimamas atsargiai sukant puseles į priešingas puses, o minkštimas, jei vaisius prinokęs, išgremžiamas šaukšteliu. Tai darant vaisius prilaikomas laisvąja ranka. Tie kurie mieliau avokadą valgo supjaustytą skiltelėmis, gali tai padaryti vaisiams skirtu peiliu ir šakute.

Avokadus patariama valgyti linkusiems į mažakraujystę, turintiems padidėjusį kraujospūdį, jie naudingi odai, plaukams. Avokadai valgomi švieži, iš jų galima pasigaminti įvairių patiekalų, ypač salotų. Reikėtų naudoti kuo liesesnį majonezą.


Reklama



  • El. pašto etiketo subtilybėsEl. pašto etiketo subtilybės
    ...siunčiant pranešimą šimtams ar daugiau žmonių jau reikia kai ką apgalvoti. Aišku, lengviausia surašyti visus el.pašto adresus į To laukelį (ką dažnai žmonės ir daro). Tačiau STOP...

    Skaityti »

  • Kviestiniai pietūsKviestiniai pietūs
    ... tai iškilmingas priėmimas, rengiamas ypatinga proga. Kadangi valgiaraštis sudaromas pagal šeimininkų skonį, jie turėtų paisyti ne tik savo, bet ir svečių mitybos įpročių, ypač jei tarp svečių ...

    Skaityti »

  • Etiketo subtilybės RusijojeEtiketo subtilybės Rusijoje
    ...jokiu būdu nekritikuokite Rusijos prie rusų verslininkų. Nekalbėkite apie šalyje klestinčią korupciją, užsakomąsias žmogžudystes – rusai labai jautriai reaguoja į kritikuojamą netvarką jų šalyje...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems