Kaip valgomi avokadai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Žali, žali su gelsvu atspalviu kriaušės formos avokadų vaisiai padengti plona, bet kieta žievele. Jie skinami neprinokę, todėl būna kieti. Nusipirkus juos reikia suvynioti į popierių ir laikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės.

Žalių su gelsvu atspalviu avokadų minkštimas būna kremo tirštumo, neryškaus, šiek tiek primenančio riešutus skonio, todėl jų dedama į pikantiškus patiekalus.

Kulinarijoje avokados gali būti naudojamos ir kaip indai. Į vaisiaus puselę, prieš tai išgremžus minkštimą, dedami įvairūs įdarai - tiek saldūs, tiek rūgštūs.

Vaisius aštriu peiliu perpjaunamas išilgai, kauliukas išimamas atsargiai sukant puseles į priešingas puses, o minkštimas, jei vaisius prinokęs, išgremžiamas šaukšteliu. Tai darant vaisius prilaikomas laisvąja ranka. Tie kurie mieliau avokadą valgo supjaustytą skiltelėmis, gali tai padaryti vaisiams skirtu peiliu ir šakute.

Avokadus patariama valgyti linkusiems į mažakraujystę, turintiems padidėjusį kraujospūdį, jie naudingi odai, plaukams. Avokadai valgomi švieži, iš jų galima pasigaminti įvairių patiekalų, ypač salotų. Reikėtų naudoti kuo liesesnį majonezą.


Reklama



  • Ko nereikėtų užmiršti pasisveikinant?Ko nereikėtų užmiršti pasisveikinant?
    Jei pamatėte pažįstamą tolumoje (kitoje gatvės pusėje, autobuse ir pan.), ir jis taip pat jus pastebėjo, sveikinamasi galvos linktelėjimu, pamojuojant ranka nusilenkimu, šypsena. Garsiai šaukti netinka ...

    Skaityti »

  • Kaip užjausti ar paguosti?Kaip užjausti ar paguosti?
    Mokėti guosti — tai gyvenimo menas. Dar didesnis menas — sugebėti parengti žmogų, kai reikia jam pranešti skaudžią žinią, kai reikia įkvėpti stiprybės, kad nepalūžtų ...

    Skaityti »

  • Kaip rašomas kvietimas?Kaip rašomas kvietimas?
    Paprastai kvietimai rašomi trečiuoju asmeniu, kvietimo popieriaus, teksto spalvą gali riboti tik jūsų fantazija. Vestuvinio kvietimo tekstui dažnai parenkami neformalūs žodžiai, rašomos jausmus išreiškiančios eilės. Bet kuriuo atveju kvietimo tekste svarbu...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems