Kaip valgomi avokadai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Žali, žali su gelsvu atspalviu kriaušės formos avokadų vaisiai padengti plona, bet kieta žievele. Jie skinami neprinokę, todėl būna kieti. Nusipirkus juos reikia suvynioti į popierių ir laikyti kambario temperatūroje, kol suminkštės.

Žalių su gelsvu atspalviu avokadų minkštimas būna kremo tirštumo, neryškaus, šiek tiek primenančio riešutus skonio, todėl jų dedama į pikantiškus patiekalus.

Kulinarijoje avokados gali būti naudojamos ir kaip indai. Į vaisiaus puselę, prieš tai išgremžus minkštimą, dedami įvairūs įdarai - tiek saldūs, tiek rūgštūs.

Vaisius aštriu peiliu perpjaunamas išilgai, kauliukas išimamas atsargiai sukant puseles į priešingas puses, o minkštimas, jei vaisius prinokęs, išgremžiamas šaukšteliu. Tai darant vaisius prilaikomas laisvąja ranka. Tie kurie mieliau avokadą valgo supjaustytą skiltelėmis, gali tai padaryti vaisiams skirtu peiliu ir šakute.

Avokadus patariama valgyti linkusiems į mažakraujystę, turintiems padidėjusį kraujospūdį, jie naudingi odai, plaukams. Avokadai valgomi švieži, iš jų galima pasigaminti įvairių patiekalų, ypač salotų. Reikėtų naudoti kuo liesesnį majonezą.


Reklama



PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems