Kaip valgomi kiviai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Kiviai – atogrąžose augantys kivinės aktinidijos vaisiai. Kivių odelė žalsvai ruda, padengta smulkiais pūkeliais. Kiviai auginami specialiuose soduose, sklypuose.

Vaisius yra kiaušinio formos, saldžiu sultingu minkštimu ir mažomis juodomis sėklomis, kurį veda vijoklinis augalas - Actinis chinonsis.

Savo skoniu panašus į žemuogę ir melioną, dar vadinamas kiniškuoju agrastu. Mūsų dienomis jis auginamas Australijoje, Kalifornijoje, Čilėje, o pirmiausia - Naujojoje Zelandijoje. Šis vaisius buvo pavadintas besparnio ir beuodegio paukščio, aborigenų vadinamo kiviu, vardu.

Kivis valgomas šviežias, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais ar perpjautas pusiau, jo dedama i daržovių mišraines ar tyres, ledus ir šerbetus, t.p naudojamas kokteiliams puošti.

Kai kurie valgymo etiketo žinovai rekomenduoja valgyti taip: vaisius perpjaunamas skersai, minkštimas išgremžiamas desertiniu šaukšteliu.

Vaisius laikomas prinokusiu, kai jo žievelė, paspaudus pirštais, truputį įdumba. Kivio žievelė turi būti kieta, šviesiai ruda ir truputį padengta plaukeliais. Jos tvirtumas leidžia lengvai išgremžti vaisiaus minkštimą, nebijant susitepti.



Reklama



  • Viešas kalbėjimasViešas kalbėjimas
    Vedant seminarus ar skaitant pranešimą auditorijoje, bendraujant su kolegomis dažnai pasitaiko, kad kalbėtojas, sulaukęs klausimų, pasimeta, nežino, kaip į juos atsakyti, ar net įsižeidžia. Visada svarbu žinoti, kad klausiančiųjų tikslas yra gauti nesuprantamų dalykų ...

    Skaityti »

  • Vyriškos aprangos etiketo pagrindaiVyriškos aprangos etiketo pagrindai
    Su kostiumu dėvimi marškiniai turi būti kiek ilgesnėmis rankovėmis – iš po švarko kyšantys rankogaliai teikia elegantiškumo. Dvigubi, arba prancūziški, rankogaliai ...

    Skaityti »

  • Servetėlių lankstymasServetėlių lankstymas
    Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti ...

    Skaityti »

  • Šeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimąŠeimininkų ir svečių pareigos rengiant priėmimą
    Labai svarbu iš anksto išsiaiškinti garbingiausią svečią ir jam parodyti deramą dėmesį – numatyti vietą prie stalo, laiką jo kalbai ir pan. ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems