Kaip valgomi kiviai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Kiviai – atogrąžose augantys kivinės aktinidijos vaisiai. Kivių odelė žalsvai ruda, padengta smulkiais pūkeliais. Kiviai auginami specialiuose soduose, sklypuose.

Vaisius yra kiaušinio formos, saldžiu sultingu minkštimu ir mažomis juodomis sėklomis, kurį veda vijoklinis augalas - Actinis chinonsis.

Savo skoniu panašus į žemuogę ir melioną, dar vadinamas kiniškuoju agrastu. Mūsų dienomis jis auginamas Australijoje, Kalifornijoje, Čilėje, o pirmiausia - Naujojoje Zelandijoje. Šis vaisius buvo pavadintas besparnio ir beuodegio paukščio, aborigenų vadinamo kiviu, vardu.

Kivis valgomas šviežias, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais ar perpjautas pusiau, jo dedama i daržovių mišraines ar tyres, ledus ir šerbetus, t.p naudojamas kokteiliams puošti.

Kai kurie valgymo etiketo žinovai rekomenduoja valgyti taip: vaisius perpjaunamas skersai, minkštimas išgremžiamas desertiniu šaukšteliu.

Vaisius laikomas prinokusiu, kai jo žievelė, paspaudus pirštais, truputį įdumba. Kivio žievelė turi būti kieta, šviesiai ruda ir truputį padengta plaukeliais. Jos tvirtumas leidžia lengvai išgremžti vaisiaus minkštimą, nebijant susitepti.



Reklama



  • Staltiesės pasirinkimasStaltiesės pasirinkimas
    Parenkant stalui staltiesę, nereikėtų apsiriboti balta spalva. Puošniai atrodo gelsva, kreminė ar žalsva staltiesė, derinama prie interjero spalvinio tono. Labai šviesiame, erdviame kambaryje galima eksperimentuoti su tamsiai žalia, mėlyna ar vyšnine ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi kiaušiniai?Kaip valgomi kiaušiniai?
    Anksčiau etiketo žinovai niekaip negalėjo sutarti, ar virtą kiaušinį lupti, ar nupjauti jo viršūnėlę. Prieita prie nuomonės ir palikta pasirinkimo laisvė - tiesiog valgyti kaip jums patogiau. Svarbiausia jo nevalgyti sidabriniu šaukšteliu, kuris netik pajuoduoja, bet ir sugadina skonį. Dabar "leistina" gerokai...

    Skaityti »

  • Kokį rinktis vyną?Kokį rinktis vyną?
    Vyno žinovai rekomenduoja, prie vaišių stalo vynus gerkite taip: baltąjį vyną prieš raudonąjį; aštraus skonio prieš švelnesnį; sausi prieš saldžius, lengvi prieš sunkius, jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Jei daržovės pateikiamos kaip garnyras, tai vynas derinamas prie mėsos, o jei ...

    Skaityti »

  • Kaip prisistatyti?Kaip prisistatyti?
    ... tarpusavio santykiai prasideda, būtent pristatymu ar prisistatymu, tai yra, susipažinimu. Tą padaryti ne visada paprasta – daug kas priklauso nuo papročių, tradicijų ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems