Kaip valgyti kokoso riešutą? :: Valgymo etiketo pagrindai

Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų!

Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių įėjimus.



Prie vieno iš jų pridedamas kaltas ir kalant plaktuku perskeliamas kevalas. Kietą vidinę masę reikia išskobti storu peiliu. Minkštimas arba kandamas dantimis, arba supjaustomas peiliu reikiamomis porcijomis.

Labai vertingas vadinamasis kokosų pienas, kuris kliuksės, jei riešutą pakratysime. Norint jį pasiekti, reikia pragręžti minėtus taškus ir paprasčiausiai nupilti skystį į stiklinę.

 »»» Išsamus paaiškinimas - kaip perskelti kokoso riešutą?

Reklama



  • Vaišės namieVaišės namie
    Anksčiau šeimininkė vaišėms ruošdavosi iki paskutinės akimirkos. Svečiams atvykus, ji jau nusivariusi nuo kojų, suirzusi. Bet tikrasis vargas dar priešaky. Reikia pamerkti gėles – nėra tinkamos vazos! Svečiai velkasi paltus – žinoma, visos pakabos užimtos! Svečiai pasivaišino ...

    Skaityti »

  • Vaikas svečiuoseVaikas svečiuose
    Tėvams kartais būtina išeiti iš namų, bendrauti. Dažnai jie linkę kartu pasiimti ir vaikus – ne dėl to, kad taip patogiau, bet kad nėra kur ar kam palikti ir pan. Dar nevaikščiojantys ar nešliaužiojantys kūdikiai gali užmigti ...

    Skaityti »

  • Etiketo subtilybės NiujorkeEtiketo subtilybės Niujorke
    ...susiraskite gerą advokatą. Jokie rimtesni sandėriai Niujorke nevyksta vien tik rankų paspaudimu. Būkite itin korektiškas kolegų atžvilgiu: Niujorke lengva būti apkaltintam rasine, religine ar kultūrine diskriminacija...

    Skaityti »

  • Pokalbis dėl darboPokalbis dėl darbo
    Didžiausią įspūdį kitam žmogui padarome per pirmąsias 17 sekundžių, taip rašo mokslininkai, tad išvaizda bei apranga turėtų būti tvarkinga, idealiausia pastelinių spalvų, ryškių spalvų rekomenduotina vengti, oficialus kostiumas - pats tas, šiek tiek reikėtų atsižvelgti ir į būsimo darbo pobūdį, pasidomėti kokia tvarka ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems