Kaip valgyti kokoso riešutą? :: Valgymo etiketo pagrindai

Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų!

Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių įėjimus.



Prie vieno iš jų pridedamas kaltas ir kalant plaktuku perskeliamas kevalas. Kietą vidinę masę reikia išskobti storu peiliu. Minkštimas arba kandamas dantimis, arba supjaustomas peiliu reikiamomis porcijomis.

Labai vertingas vadinamasis kokosų pienas, kuris kliuksės, jei riešutą pakratysime. Norint jį pasiekti, reikia pragręžti minėtus taškus ir paprasčiausiai nupilti skystį į stiklinę.

 »»» Išsamus paaiškinimas - kaip perskelti kokoso riešutą?

Reklama



  • Vizitinė kortelėVizitinė kortelė
    Išvaizdi ir tinkamai įteikta vizitinė kortelė palieka gerą įspūdį. Dažniausiai jomis keičiamasi vykstant dalykiniams pokalbiams. Kai kuriose šalyse tam skiriamas ypatingas dėmesys ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma duona?Kaip valgoma duona?
    Pasirodo, kvietinių miltų duonelę, kaip ir prancūzišką batoną, derėtų laužyti, o ne raikyti. Sviestu ji taip pat netepama. Laužiant gabaliuką po gabaliuko ji valgoma, pavyzdžiui, su sriuba ...

    Skaityti »

  • Elgesys prie staloElgesys prie stalo
    Nesėskite, kol neatsisėdo moterys arba kol šeimininkė ar šeimininkas nepakvies sėstis. Jei ant stalo yra sudėtos kortelės su pavardėmis, reikia sėstis ten, kur nurodyta ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi ličiai?Kaip valgomi ličiai?
    Ličiai – tai apvalūs ar kiek ovalūs slyvos dydžio (apie 3 cm diametro) vaisiai. Jų apyvaisį gaubia rausvas, kartais ryškiai raudonas, o nokstant iki rudumo patamsėjantis kietokas, tačiau lengvai nuimamas lukštas. Vaisiai susitelkę kekėmis ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems