Kaip valgyti kokoso riešutą? :: Valgymo etiketo pagrindai

Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų!

Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių įėjimus.



Prie vieno iš jų pridedamas kaltas ir kalant plaktuku perskeliamas kevalas. Kietą vidinę masę reikia išskobti storu peiliu. Minkštimas arba kandamas dantimis, arba supjaustomas peiliu reikiamomis porcijomis.

Labai vertingas vadinamasis kokosų pienas, kuris kliuksės, jei riešutą pakratysime. Norint jį pasiekti, reikia pragręžti minėtus taškus ir paprasčiausiai nupilti skystį į stiklinę.

 »»» Išsamus paaiškinimas - kaip perskelti kokoso riešutą?

Reklama



PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems