Kaip valgyti kokoso riešutą? :: Valgymo etiketo pagrindai

Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų!

Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių įėjimus.



Prie vieno iš jų pridedamas kaltas ir kalant plaktuku perskeliamas kevalas. Kietą vidinę masę reikia išskobti storu peiliu. Minkštimas arba kandamas dantimis, arba supjaustomas peiliu reikiamomis porcijomis.

Labai vertingas vadinamasis kokosų pienas, kuris kliuksės, jei riešutą pakratysime. Norint jį pasiekti, reikia pragręžti minėtus taškus ir paprasčiausiai nupilti skystį į stiklinę.

 »»» Išsamus paaiškinimas - kaip perskelti kokoso riešutą?

Reklama



  • Virtualaus bendravimo etiketo subtilybėsVirtualaus bendravimo etiketo subtilybės
    Virtualus bendravimas – ar tai būtų privatus ar viešas – vis dažniau sutinkamas dalykas mūsų kasdieniniame gyvenime. Vieniems tai tik laisvalaikio praleidimo būdas, pramoga, kitiems – darbą lengvinanti, svarbią informaciją teikianti ir geografinį atstumą mažinanti ...

    Skaityti »

  • Pirmas įspūdisPirmas įspūdis
    Tik įėjus į kambarį jūsų drabužiai sudaro apie jus pirmąjį tikrą įspūdį. Svarbiau už drabužius, kurie šiais laikais labiau priklauso nuo asmens požiūrio negu nuo ...

    Skaityti »

  • Gėlės - geriausia dovana!Gėlės - geriausia dovana!
    Gėlės – geriausia dovana, ir visai neįpareigojanti. Puokštė kiekvienam pagal kišenę. Ji gali būti įvairiausių formų bei derinių. Gėles dovanoti tinka visur ir visada, išskyrus ...

    Skaityti »

  • Kokias taures rinktis?Kokias taures rinktis?
    Serviruojant stalą gali būti statomos keturios skirtingos taurės: raudonajam vynui, baltajam vynui, vandeniui ir šampanui. Pastaruoju metu pastebima tendencija naudoti universalią taurę raudonajam ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems