Kaip valgomos krevetės? :: Valgymo etiketo pagrindai

Krevetės, kartu su langustais, omarais, vėžiais ir krabais priklauso dešimtkojų vėžiagyvių grupei.

Krevečių mėsa - balta, puikaus skonio. Valgoma krevečių uodegėlių mėsa. Jos dažniausiai parduodamos virtos. Krevečių mėsoje daug vertingų baltymų ir mineralinių medžiagų. Ypač daug joje jodo (beveik 100 kartų daugiau negu jautienoje).

Valgant, kaire ranka reikia paimti krevetę už galvutės, ją stipriai suspausti, o paskui dešine perlaužti nugarėlę. Po to šarvas atsiskiria nuo uodegos, kurios mėsa lieka rankose.

Taip paruošiamos dvi trys krevetės, paskui nušluostomi pirštai ir pradedama valgyti (pirštais arba šakute).

Juodi žarnelių siūlai pašalinami peiliu žuviai arba šakute.

Krevečių mėsa valgoma arba be priedų, arba smeigiama šakute ir dažoma į padažą, kurio iš padažinių įsidedama į lėkštę.

Reklama



  • Etiketą atitinkantis stalo serviravimasEtiketą atitinkantis stalo serviravimas
    Dėliojant įrankius kotelių galai sulyginami su pagrindinės lėkštės apatiniu kraštu. Vidurinė įrankių pora gali būti pastumiama šiek tiek atokiau nuo stalo briaunos negu kitos dvi įrankių poros. Jei turime tik užkandžių arba tik pagrindinio patiekalo įrankius, viena jų pora taip ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems