Kaip valgyti omarą? :: Valgymo etiketo pagrindai

Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia patikrinti ar netrūksta įrankių: peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms sudėti, dubens pirštams nusiplauti.

Kaire ranka omarą laikyti už liemens, dešine ranka trūktelėti jį už uodegos. Omaro liemenį dėti į maisto atliekų lėkštelę. Išilgai įpjauti omaro uodegą ir išimti minkštimą, pašalinti juodąją žarnelę ir valgyti.

Žnyples suimti per vidurį specialiomis replėmis, sutraiškyti ir išimti mėsą specialia šakute. Kojeles galima tiesiog iščiulpti. Pavalgius, pirštus nusiplauti specialiame indelyje su vandeniu arba nusivalyti specialia citrinuota šlapia servetėle.

Reklama



  • Kaip valgomos sraigės?Kaip valgomos sraigės?
    Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas. Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems