Kaip valgomi pyragai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Specialia šakute pyragams valgomi visi sausi pyragai, taip pat kreminiai ir citrininiai ir kiti vyniotiniai. Norintys pyragus mirkyti į kavą arba šokoladą gali tai ramiai daryti pirštais, nes šiuo atveju naudotis šakute ne visai patogu.

Jei vienos paprastos šakutės neužtenka, galima paimti šakutę pyragams. Pavyzdžiui, ji naudojama tais atvejais, kai vaisių gabalėliai, išdėlioti ant vaisinio torto viršaus, trukdo jj pjaustyti. Bet kuriuo atveju su visais sluoksniuotais pyragais visada galima susidoroti tik viena tam skirta šakute.

Valgant sluoksniuotos tešlos pyragus, paprastai neužtenka lengvo šakutės spustelėjimo, su trapia arba per kieta tešla galima susidoroti tik peiliu, skirtu vaisiams arba desertui.

Plakta grietinėlė patiekiama atskirai, ją galima ne iš karto išdėti ant pyrago. Kai kada ji paduodama atskirame indelyje.

Reklama



  • Prieskonių indeliaiPrieskonių indeliai
    Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi. Į drėgnus indelius prieskonių pilti griežtai nerekomenduojama. Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikiša ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems