Kaip valgomi spagečiai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Spagečiai valgomi su šakute ir šaukštu: pastarasis laikomas kairėje rankoje, o šakute pasmeigiama porcija makaronų ir sukama ant dantukų. Kairėje rankoje laikomas šaukštas atstoja lėkštės kraštą. Spagečiai ant šakutės užvyniojami įrėmus į ją šaukštą. Paskui šaukštu pakabinama padažo ir užsikandama spagečiais.

Įgudę spagečių valgytojai išsiverčia tik su šakute. Dantukais užkabinkite vieną du spagečius, antraip neapžiosite didelio gniutulo. Įrėmę į lėkštės kraštą šakutę sukite taip, kad spagečiai apsivytų. Retkarčiais ją kilstelėkite, kad makaronai nuslinktų aukščiau ir nešlepteltų atgal į lėkštę. Spagečiai patiekiami gilioje lėkštėje.

Trumpi makaronai valgomi arba šakute, arba šaukštu.

Beje, manoma, kad valgyti makaronus su kečupu - prastas skonis.

T.p. galima tiesiog šaukštu (tik ne peiliu!) susmulkinti ilgus makaronus, ir tuomet juo valgyti. Šis būdas pranašesnis už kitus tuo, kad pavyksta pasemti daugiau padažo. Svarbiausia valgant spagečius – turėti servetėlę.

Reklama



  • Kaip valgomas upėtakis?Kaip valgomas upėtakis?
    Tai populiariausia žuvis tarp gurmanų. Natūraliomis sąlygomis užaugintą upėtakį galima atapažinti pagal raudonus ir geltonus taškus ant žvynų. Jei lėkštėje guli visas upėtakis, valgyti jį derėtų ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems