Kaip valgomos sraigės? :: Valgymo etiketo pagrindai
Gerame restorane ant stalo visuomet yra viskas, ko gali prireikti klientui: krosnelė reikiamai sraigių keptuvėlės temperatūrai palaikyti, žnyplės, kuriomis suimamas kiautas ir laikomas kiauryme į viršų, ir šakutė (arba šaukštas) sraigėms valgyti. Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas.
Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu iš kiauto ir suvalgyti sraigę šaukštu.
Dar paprasčiau, kai sraigės patiekiamos molinėje keptuvėlėje (paprastai taip ir daroma), kurios įdubėlėse jos guli svieste jau išdarinėtos. Šiuo atveju jų minkštimas paprasčiausiai smeigiamas šakute ir dedamas į burną.
Reklama
Kaip naudotis servetėlis?
Prieš prasidedant pietums, servetėlė guli ant stalo. Dažnai ji dailiai sulankstyta. Kartais kas nors gali pamanyti: Ak, ji per graži, kad ja naudočiausi! Tačiau servetėlė kaip tik ir yra skirta tam, kad ja naudotųsi ...
Skaityti »
