Kaip valgomos sraigės? :: Valgymo etiketo pagrindai

Gerame restorane ant stalo visuomet yra viskas, ko gali prireikti klientui: krosnelė reikiamai sraigių keptuvėlės temperatūrai palaikyti, žnyplės, kuriomis suimamas kiautas ir laikomas kiauryme į viršų, ir šakutė (arba šaukštas) sraigėms valgyti. Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas.

Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu iš kiauto ir suvalgyti sraigę šaukštu.

Dar paprasčiau, kai sraigės patiekiamos molinėje keptuvėlėje (paprastai taip ir daroma), kurios įdubėlėse jos guli svieste jau išdarinėtos. Šiuo atveju jų minkštimas paprasčiausiai smeigiamas šakute ir dedamas į burną.

Reklama



  • Asmeninio naudojimo stalo įrankiaiAsmeninio naudojimo stalo įrankiai
    Didysis peilis ir šakutė, skirti valgyti antruosius patiekalus, išskyrus žuvį. Didžioji šakutė dar gali būti naudojama kaip įrankis įsidėti iš bendro indo (neturint specialios), jei patiekalas be garnyro. Jei patiekalas patiekiamas su garnyru, dedama šakutė ir šaukštas ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems