Kaip valgomos sraigės? :: Valgymo etiketo pagrindai

Gerame restorane ant stalo visuomet yra viskas, ko gali prireikti klientui: krosnelė reikiamai sraigių keptuvėlės temperatūrai palaikyti, žnyplės, kuriomis suimamas kiautas ir laikomas kiauryme į viršų, ir šakutė (arba šaukštas) sraigėms valgyti. Sraigė iš kiauto išimama žnyplėmis ir tuoj pat valgoma, po to iš kiauto išsiurbiamas prieskoninis sviestas.

Sviestu taip pat galima pašlakstyti prancūziško batono arba paprastos baltos duonos riekelę. Taip pat galima sraigės minkštimą padėti į lėkštę, palaistyti prieskoniniu sviestu iš kiauto ir suvalgyti sraigę šaukštu.

Dar paprasčiau, kai sraigės patiekiamos molinėje keptuvėlėje (paprastai taip ir daroma), kurios įdubėlėse jos guli svieste jau išdarinėtos. Šiuo atveju jų minkštimas paprasčiausiai smeigiamas šakute ir dedamas į burną.

Reklama



PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems