Kaip valgoma suflė? :: Valgymo etiketo pagrindai

Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre: baltymuose esantis oras, kai kepate suflė, priverčia masę išsipūsti. Karštą suflė privalote tuojau pat duoti į stalą. Šaltas suflė yra panašus Į putėsius ir į ji įmaišoma išplaktų kiaušinių baltymų.

Tai ne taip lengvai pagaminamas patiekalas.

Paprastai patiekiamas, tuose pat indeliuose, kur ir kepė. Atskirai patiekiami šalti gėrimai – sultys, kokteiliai ar pienas.

Suflė valgomas desertiniu šaukšteliu ar desertine šakute. Būtent šaukšteliu suflė kabinama iš viršaus į apačią.

Reklama



  • Pokalbis dėl darboPokalbis dėl darbo
    Didžiausią įspūdį kitam žmogui padarome per pirmąsias 17 sekundžių, taip rašo mokslininkai, tad išvaizda bei apranga turėtų būti tvarkinga, idealiausia pastelinių spalvų, ryškių spalvų rekomenduotina vengti, oficialus kostiumas - pats tas, šiek tiek reikėtų atsižvelgti ir į būsimo darbo pobūdį, pasidomėti kokia tvarka ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems