Kaip valgoma suflė? :: Valgymo etiketo pagrindai

Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre: baltymuose esantis oras, kai kepate suflė, priverčia masę išsipūsti. Karštą suflė privalote tuojau pat duoti į stalą. Šaltas suflė yra panašus Į putėsius ir į ji įmaišoma išplaktų kiaušinių baltymų.

Tai ne taip lengvai pagaminamas patiekalas.

Paprastai patiekiamas, tuose pat indeliuose, kur ir kepė. Atskirai patiekiami šalti gėrimai – sultys, kokteiliai ar pienas.

Suflė valgomas desertiniu šaukšteliu ar desertine šakute. Būtent šaukšteliu suflė kabinama iš viršaus į apačią.

Reklama



  • Kaip valgomos vyšnios?Kaip valgomos vyšnios?
    Jeigu vakarienei patiektas patiekalas su vyšniomis ir kitomis uogomis bei vaisiais, tuomet vyšnios paimamos už kotelio, nuo kurio uoga atskiriama dantimis, kauliukas išspaudžiamas į duobutę tarp nykščio ir rodomojo piršto ir padedamas į lėkštę arba specialiai tam ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems