Kaip valgoma suflė? :: Valgymo etiketo pagrindai
Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre: baltymuose esantis oras, kai kepate suflė, priverčia masę išsipūsti. Karštą suflė privalote tuojau pat duoti į stalą.
Šaltas suflė yra panašus Į putėsius ir į ji įmaišoma išplaktų kiaušinių baltymų.
Tai ne taip lengvai pagaminamas patiekalas.
Paprastai patiekiamas, tuose pat indeliuose, kur ir kepė. Atskirai patiekiami šalti gėrimai sultys, kokteiliai ar pienas.
Suflė valgomas desertiniu šaukšteliu ar desertine šakute. Būtent šaukšteliu suflė kabinama iš viršaus į apačią.
Reklama
Kaip valgomas omaras?
Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia patikrinti ar netrūksta įrankių: peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms ...
Skaityti »
