Kaip valgoma suflė? :: Valgymo etiketo pagrindai

Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre: baltymuose esantis oras, kai kepate suflė, priverčia masę išsipūsti. Karštą suflė privalote tuojau pat duoti į stalą. Šaltas suflė yra panašus Į putėsius ir į ji įmaišoma išplaktų kiaušinių baltymų.

Tai ne taip lengvai pagaminamas patiekalas.

Paprastai patiekiamas, tuose pat indeliuose, kur ir kepė. Atskirai patiekiami šalti gėrimai – sultys, kokteiliai ar pienas.

Suflė valgomas desertiniu šaukšteliu ar desertine šakute. Būtent šaukšteliu suflė kabinama iš viršaus į apačią.

Reklama



  • Kaip valgomas omaras?Kaip valgomas omaras?
    Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia patikrinti ar netrūksta įrankių: peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems