Stalo indų kalba :: Valgymo etiketo pagrindai

Turbūt nepatikėsite, tačiau valgomieji įrankiai taip pat turi savo kalbą, kuri tikrai subtili ir kuria aptarnaujančiajam daug pasakoma. Jeigu jau atnešėte karštąjį patiekalą, tačiau svečias dar nori truputėlio salotų, kurios labai skanios, tai jis įrankiais labai gražiai pasakys, kad reikia pakartoti. Jeigu karštasis patiekalas patiekiamas didelėje bendroje lėkštėje, tai aptarnaujantysis niekada nesudės į lėkštes visko – visada paliks galimybę pakartoti. Supratingas svečias įrankiais visuomet parodys, ar yra sotus, ar norėtų dar.

Iš mandagumo lėkštėje palikti bent kąsnelį nebemadinga.

Šią valgomųjų stalo įrankių kalbą supranta visi.

1. Aš noriu dar. Prašom pakartoti.
2. Aš dar nebaigiau valgyti.
3. Jau pavalgiau. Lėkštę galite nunešti.



Reklama



  • Kaip valgoma suflė?Kaip valgoma suflė?
    Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi melionai?Kaip valgomi melionai?
    Meliono puseles galima iškabinti šaukšteliu arba supjaustytas riekelėmis valgyti peiliu ir šakute. Arbūzo sėkleles, kurios yra nevalgomos, iš minkštimo iškrapštome šakute. Melionas pjaunamas aštriu peiliu pusiau (išilgai), paskui išimame sėkleles (jei vaisius ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems