Įmonės vakareliai :: Verslo etiketo pagrindai

Įmonės vakarėlis – tai visų pirma galimybė pasirodyti kolegomis ir vadovybei iš dar nematytos pusės. Atskleisti visas savo gerąsias savybes, kurių darbe parodyti neišeina. Juk daugelis jūsų bendradarbių galbūt net neįtaria, kad greta jų dirba įdomi, šmaikšti ir seksuali moteris (ar vyras). O štai vakarėlyje tam turite visas galimybes.

Nekaustydami žodžių ir veiksmų darbo etiketo rėmais galite atsiskleisti visu grožiu.

Bet būkite atsargūs - nepamirškite: nepaisant nerūpestingos linksmybių nuotaikos, visgi esate su žmonėmis, su kuriais pasibaigus šventėms jums dar teks dirbti. Neperlenkite lazdos atviraudami. Juk užsimiršus galima ilgam sugadinti įspūdį apie save, sutepti reputaciją ar netgi netekti darbo.

Visų pirma, jokiu būdu negalima sėstis už stalo priešais vadovą – tai yra tiesiausias kelias į darbo netekimą.

Antra, jei jau kalba pasisuka apie jus (net jei tai pagyrimas ar pasakiškos premijos pažadas), reikia skubiai išnykti ir jokiu būdu nesivelti į pokalbius.

O jei visgi įkliuvote ir vadovas pradėjo jus kritikuoti, tai reikia lošti vabank – visais įmanomais būdais bandyti pakeisti temą ir pabandyti jo dėmesį nukreipti kur nors kitur. Dabar netgi juokinga prisiminti, bet tuomet tai buvo realiai egzistuojantis taisyklių sąrašas.

Apranga
Ką rengtis įmonės vakarėliui? Griežtą kostiumėlį galima iškeisti į ką nors, kas jums tikrai tinka, kas pabrėžia būtent jūsų individualumą. Bet aprangos pasirinkimą reikia vertinti rimtai, nors taip gali ir nepasirodyti. Jei norite palikti gerą įspūdį, nedera kolegų šokiruoti blizgančia suknele ir kilometrinėmis platformomis. Žinoma, tai negalioja teminiams vakarėliams. Taigi, apsirenkite šventiškai, bet taip, kad jums būtų patogu ir jauku.

Alkoholis
Svaigieji gėrimai – pagrindinis įmonių vakarėlių pavojus. Jei jūs šiek tiek padauginsite artimų draugų rate – jie supras ir griežtai jūsų neteis. Juk žino, kad iš tikrųjų esate labai inteligentiškas ir tvarkingas žmogus. Bet jei prisiragavote per daug šampano su kolegomis, kurių dalies apskritai nepažįstate labiau nei „Labas rytas – Viso gero – Gal galėtumėte perduoti tą segtuvą“, tai tikriausiai jie susidarys apie jus neteisingą nuomonę.
Gali būti, kad dėl to neteksite jų pagarbos ir sulauksite apkalbų. O argi jums norisi po to keletą mėnesių klausytis, kaip už nugaros šnabždama apie jūsų pilvo šokius ant stalo ar paliktus po juo „blynus“? Vargu...

Aktyvumas
Įvairiausi konkursai, šokiai, karaoke varžybos ir kitokios pramogos – tradicinė įmonių vakarėlių dalis ir puiki galimybė parodyti savo asmenybės kūrybingąją pusę. Jokiu būdu nesėdėkite kampe. Jūsų drovumą vargu ar kas įvertins. O štai sugebėjimą pasirodyti ir pasijuokti iš savęs pastebės visi. Bet ir kitas kraštutinumas nėra pageidautinas. Leiskite ir kitiems save parodyti.

Flirtas
Įmonės vakarėlis – pats geriausias būdas patraukti į save dėmesį to, kuris darbo metu aplink nepastebi nieko kito, išskyrus savo kompiuterio ekraną. Galų gale jis bus laisvas nuo darbų ir atviras bendravimui. O jūs kaip tik šia proga būsite neįtikėtinai patraukli ir lipšni.

Bet įspėjame, nepatekite į nepatogią situaciją: gana dažnai į dideles šventes darbuotojai ateina su savo antrosiomis pusėmis. Dėl to, net jei po žvalgybos pasirodė, kad jūsų susidomėjimo objektas yra nesusituokęs, prieš atakuojant įsitikinkite, kad jis už rankos nelaiko savo damos.

Reklama



  • Staltiesėlės – servetėlėsStaltiesėlės – servetėlės
    Staltiesėlės – servetėlės - tai servetėlės, kurios tiesiamos ant stalo. Jos atlieka keletą funkcijų: apsauginę – apsaugo stalą nuo įbrėžimų. Sumažina triukšmą, higieninę – apsaugo įrankius nuo sąlyčio su stalu, estetinę – suteikia vaišių stalui estetinį vaizdą, o aplinkai...

    Skaityti »

  • Bendri patarimai - kaip valgyti?Bendri patarimai - kaip valgyti?
    Stalo etiketas dažniausiai priklauso nuo šalies papročių, tradicijų bei nacionalinės virtuvės ypatumų, tačiau yra ir bendrų taisyklių, kurių laikomasi daugelyje šalių. Valgydami dažniausiai naudojamės dviem pagrindiniais įrankiais – šakute ir ...

    Skaityti »

  • Gėrimų meniuGėrimų meniu
    Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop plastiko gabalėlį ...

    Skaityti »

  • Prieskonių indeliaiPrieskonių indeliai
    Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi. Į drėgnus indelius prieskonių pilti griežtai nerekomenduojama. Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikiša ...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi kokoso riešutai?Kaip valgomi kokoso riešutai?
    Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų! Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems