Vizitinės kortelės svarba :: Verslo etiketo pagrindai

Vizitinė kortelė ir tai, kaip su ja elgiatės, yra labai asmeniška etiketo dalis. Tai tarsi rankos paspaudimas, paliekantis įspūdį apie jus. Vizitinę kortelę turime įteikti taip, kad ją gavęs žmogus norėtų jus prisiminti ir vėl pasimatyti.

Išskiriami trys tipiški atvejai, kada ypač naudinga turėti vizitinę kortelę:

• Kad kitiems primintumėte, ką veikiate, kur esate ir kaip jus rasti.
• Kad galėtumėte atsiųsti ją, tarsi savąjį atstovą, su knyga, fotografija ar dar kuo nors, ką buvote įsipareigoję pristatyti.
• Kad galėtumėte supakuoti kartu su dovana, gėlėmis, bilietais į teatrą ir kt.

Išvaizdi ir tinkamai įteikta vizitinė kortelė palieka gerą įspūdį. Mes turime žinoti, kada ją įteikti, kada parodyti iniciatyvą arba kaip deramai pasikeisti vizitinėmis kortelėmis, kokia turėtų būti informacija vizitinėje kortelėje. Dažniausiai jomis keičiamasi vykstant dalykiniams pokalbiams. Kai kuriose šalyse tam skiriamas ypatingas dėmesys. Pvz., Japonijoje kortelės imamos abiem rankomis taip išreiškiama ypatinga pagarba kitam asmeniui.

Reklama



  • Kaip valgoma vištiena?Kaip valgoma vištiena?
    Valgant šlauneles ir sparnelius galioja tokia taisyklė: peiliu ir šakute naudojamasi tol, kol įmanoma, o paskui kaulai apgraužiami, jeigu tai, žinoma, praktiškai įmanoma ir, svarbiausia, estetiška. Nors dažniausiai rekomenduotina paukščių šlauneles imti į ranką...

    Skaityti »

  • Kaip valgomi artišokai?Kaip valgomi artišokai?
    Artišokas – unikalus maistas. Tai ne daržovė ir ne vaisius. Pasirodo tai - gėlė! O tiksliau, daugiametis astrų šeimos žolinis augalas, išoriškai panašus į usnį. Artišokai garsėja vitaminų gausa, beto gerina skrandžio, kepenų ir tulžies pūslės veiklą. Valgomas yra neprasivėręs ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems