• Dabar esate » Valgymo etiketo pagrindai

  • Kaip valgoma suflė?

    Suflė - tai purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitas - ataušęs. Purus karštojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplakus kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre: baltymuose esantis oras, kai kepate suflė, priverčia masę išsipūsti. Karštą suflė privalote tuojau pat duoti į stalą. Šaltas suflė yra panašus Į putėsius ir į ji įmaišoma išplaktų kiaušinių baltymų.

    Tai ne taip lengvai pagaminamas patiekalas.

    Paprastai patiekiamas, tuose pat indeliuose, kur ir kepė. Atskirai patiekiami šalti gėrimai – sultys, kokteiliai ar pienas.

    Suflė valgomas desertiniu šaukšteliu ar desertine šakute. Būtent šaukšteliu suflė kabinama iš viršaus į apačią.