• Dabar esate » Stalo etiketo pagrindai • Grįžti atgal

  • Stalo įrankių paskirtis

    Metų pradžioje ieškojau draugei naudingos dovanos, ir akys užklydo už stalo įrankių rinkinio - pagalvojau kad, jaunai šeimai - kaip tik - puiki dovana. Ir tuomet užkliuvo akys už pačių įrankių, tiesa sakant kai kurių paskirties taip ir nesupratau - niekaip nesugalvojau kam jie galėtų būt skirti. Ir tuomet užsibrėžiau vieną iš tų mažųjų tikslų :) kada prie progos būtinai pasidomėti stalo įrankiais, ypač rečiau naudojamais. Taigi, pradedam nuo pradžių, būtent nuo paprasčiausio visiems gerai pažįstamo šaukšto :)

    Puslapiai: » 5 | 4 | 3 | 2 (žnyplės) | 1 (Pastabos)


    Pastabos:

    • Žuvies peilis yra skirtas ne pjauti, o tik atskirti žuvį nuo kaulo. Jei žuvies įrankių nėra žuvies patiekalas valgomas dviem didžiosiomis šakutėmis.

    • Aptarnavimo įrankiai yra naudojami patiekalų perdėjimui, tiksliau įsidėjimui į lėkštutes.

    • Arbatos šaukštelis skirtas arbatai. Juo galima valgyti ir desertinius patiekalus.

    • Kavos šaukštelis skiriamas tik cukrui pamaišyti kavos puodelyje.

    • Desertinė šakutė skirta valgyti desertiniams patiekalams, pav, pyragaičiui, tortui.

    • Jei pateikiamas sudėtingesnis desertas gali kartu būti naudojam desertinė šakutė ir desertinis šaukštelis.

    • Sraigių šakutė ir sraigių žnyplės. Žnyplės yra skirtos sraigės kriauklei suimti, o šakutė sraigės išėmimui iš kriauklės.

    • Fondiu šakutė skirta mėsos , žuvies, baltos duonos ar biskvito gabalėliams pasmeigti ir kepti juos fondiu. Nuo šios šakutės lankytojas maisto nevalgo.

      »»» Daugiau - kaip nepasimesti stalo įrankių gausybėje