Metų pradžioje ieškojau draugei naudingos dovanos, ir akys užklydo už stalo įrankių rinkinio - pagalvojau kad, jaunai šeimai - kaip tik - puiki dovana. Ir tuomet užkliuvo akys už pačių įrankių, tiesa sakant kai kurių paskirties taip ir nesupratau - niekaip nesugalvojau kam jie galėtų būt skirti. Ir tuomet užsibrėžiau vieną iš tų mažųjų tikslų :) kada prie progos būtinai pasidomėti stalo įrankiais, ypač rečiau naudojamais. Taigi, pradedam nuo pradžių, būtent nuo paprasčiausio visiems gerai pažįstamo šaukšto :)
Žuvies peilis yra skirtas ne pjauti, o tik atskirti žuvį nuo kaulo. Jei žuvies įrankių nėra žuvies patiekalas valgomas dviem didžiosiomis šakutėmis.
Aptarnavimo įrankiai yra naudojami patiekalų perdėjimui, tiksliau įsidėjimui į lėkštutes.
Arbatos šaukštelis skirtas arbatai. Juo galima valgyti ir desertinius patiekalus.
Kavos šaukštelis skiriamas tik cukrui pamaišyti kavos puodelyje.
Desertinė šakutė skirta valgyti desertiniams patiekalams, pav, pyragaičiui, tortui.
Jei pateikiamas sudėtingesnis desertas gali kartu būti naudojam desertinė šakutė ir desertinis šaukštelis.
Sraigių šakutė ir sraigių žnyplės. Žnyplės yra skirtos sraigės kriauklei suimti, o šakutė sraigės išėmimui iš kriauklės.
Fondiu šakutė skirta mėsos , žuvies, baltos duonos ar biskvito gabalėliams pasmeigti ir kepti juos fondiu. Nuo šios šakutės lankytojas maisto nevalgo.
»»» Daugiau - kaip nepasimesti stalo įrankių gausybėje