Prieskonių indeliai :: Stalo etiketo pagrindai
Aptarnaujant svečius, tenka patiekti įvairiausius prieskonius pradedant druska, cukrumi, pipirais, ir baigiant padažais, garstyčiomis, krienais. Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi. Į drėgnus indelius prieskonių pilti griežtai nerekomenduojama. Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikiša.
Pripylus cukrines cukraus, reikia patikrinti, ar neužsikišusios jų skylutės.
Šiuo metu itin populiarėja kitokio tipo cukrinės su specialiu vamzdeliu, kuris ne taip greitai nuo garų kondensato užsikiša.
Druskinė paprastai yra pripildoma 3/4 jos tūrio. Jeigu druska yra labai smulki, tuomet reikia pamaišyti rupesnės arba įdėti kelias ryžių kruopas tokioje druskinėje laikoma druska mažiau absorbuoja drėgmę, todėl ne taip greitai sudrėgsta. Pagal etiketo reikalavimus druskinė turi stovėti ant stalo tol, kol bus patiekiamas saldus desertas.
Jeigu cukrinės ir druskinės galėjo būti ne tokios uždaros, tai pipirinėms vienas iš reikalavimų sandarumas. Aitrus pipirų kvapas ne visuomet ir ne prie visų patiekalų dera. Paprastai pipirinės yra pripildomos 1/2 jų tūrio, o indelio anga užkemšama specialiu kamščiu.
Indeliai su garstyčiomis ir krienais įprastai ant stalo nestatomi, tačiau skirtinguose restoranuose gali būti susiformavusi savita tradicija. Indeliai su garstyčiomis ir krienais yra patiekiami kartu su tam tikrais patiekalais. Garstyčių indelius būtina kiekvieną kartą pripildyti iš naujo, jų kiekis turėtų būti ne didesnis kaip pusė indelio. Kad garstyčios nedžiūtų, rekomenduojama įlašinti kelis lašus aliejaus. Garstyčių indelius derėtų dėti ant stalo tik su lėkštutėmis, o prieskoniui pasemti šalia padedamas nerūdijančio plieno šaukštelis. Prieskoniams naudojami truputį mažesni už arbatinius šaukšteliai.
Reklama
Dovanos - lauktuvės
... neturi būti brangios, prašmatnios, užtenka ir vienos gėlės, gėlių puokštelės arba šiaip mielos smulkmenos. Dažnai, kaip lauktuvės nešama pačių padaryti daiktai ...
Skaityti »
Koks turi būti pranešimo stilius ir dydis?
Pranešimo stilius visuomet turi būti konkretus, tai arba užklausa arba atsakymas, arba informacija. Jei tai užklausa, tai stilius turėtų būti toks, kad korespondentas galėtų apsieiti ...
Skaityti »
Svečių priėmimas versle
Asmeninis žmonių bendravimas tampa vis didesne vertybe. Kad ir kokiu tikslu apsilankytų svečiai ar jie būtų klientai, ar verslo partneriai jaučiame pareigą priimti juos maloniai. Visus iki vieno atvykstančius svečius reikia pasitikti ...
Skaityti »