Stalo įrankių paskirtis :: Stalo etiketo pagrindai

Metų pradžioje ieškojau draugei naudingos dovanos, ir akys užklydo už stalo įrankių rinkinio - pagalvojau kad, jaunai šeimai - kaip tik - puiki dovana. Ir tuomet užkliuvo akys už pačių įrankių, tiesa sakant kai kurių paskirties taip ir nesupratau - niekaip nesugalvojau kam jie galėtų būt skirti. Ir tuomet užsibrėžiau vieną iš tų mažųjų tikslų :) kada prie progos būtinai pasidomėti stalo įrankiais, ypač rečiau naudojamais. Taigi, pradedam nuo pradžių, būtent nuo paprasčiausio visiems gerai pažįstamo šaukšto :)

Puslapiai: » 5 | 4 | 3 | 2 (žnyplės) | 1 (Pastabos)




1 - Pagrindiniai įrankiai: sriubos šaukštas, šakutė ir peilis, kavos šaukštelis ir mėsos šakutė.

2 - Aptarnavimo įrankiai: didysis šaukštas, šakutė, šaukštas padažui, samtis ir lopetėlė (mentelė) tortui.

3 - Deserto įrankiai: šaukštas, šakutė, peilis, kiaušinių šaukštelis. Mėsos pjaustymo, dalinimo įrankiai.

4 - Sviestui šakutė ir peilis, žnyplės (ledams), žuvų šakutė ir peilis, torto peilis.

5 - Paukštienos žirklės, šaukštai salotoms, cukraus žnyplės. 6 - Greipfrutų šaukštelis.

  »»» Daugiau - kaip nepasimesti stalo įrankių gausybėje

Reklama



  • Mandagumo žodžiaiMandagumo žodžiai
    Pats geriausias mandagumo žodis yra prašom: Prašom įeiti! Prašom paduoti! Prašom sėstis! Šis mandagumo žodis yra kilęs iš veiksmažodžio prašyti ...

    Skaityti »

  • Kvietimai aplankytiKvietimai aplankyti
    Neatsisakykite draugų pasiūlymų aplankyti jų pažįstamus tame mieste ar miestelyje, į kurį vykstate. Pažintis su vietos gyventojais yra vienas didžiausių kelionės ...

    Skaityti »

  • Kaip valgoma pica?Kaip valgoma pica?
    Visi kulinarijos autoritetai sutaria vieningai: pica pjaustoma kaip pyragas, trikampiai gabalėliai išdėliojami į lėkštes ir valgomi rankomis, pradedant ...

    Skaityti »

  • Fondiu žavesys!Fondiu žavesys!
    Fondiu - tai valgymo ritualas, populiarėjantis ir Lietuvoje. Fondiu rinkinį sudaro - indas kuris yra šildomas iš apačios žvakės ar degiklio pagalba ir ilgos dvišakės šakutės ...

    Skaityti »

  • Prieskonių indeliaiPrieskonių indeliai
    Prieskonių indeliai turi būti nuolat plaunami ir sausai iššluostomi. Į drėgnus indelius prieskonių pilti griežtai nerekomenduojama. Ypač dėmesį reikia atkreipti į prieskonių indelių skylutes, kurios nuo karšto maisto garų kondensato dažnai užsikiša ...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems