Kaip gyventi bei nepasimesti tarp žmonių...
Kokia turėtų būti patiekiamo vyno temperatūra?
Patiekiamo vyno rekomenduotina temperatūra: putojantis vynas (šampanas): 6-8 C, lengvas baltasis, rožinis vynas: 8-10 C, aukščiausios rūšies saldusis...
»» Plačiau
|
Kiek gėrimo pilti į taures ir kaip pilti?
Pilant vyną butelis neturi liestis su taure. Įgudimo reikalaujantis vyno kaklu tekančių lašų sustabdymas palengvės į butelio kaklelį įstačius varvėjimą stabdantį Drop-stop plastiko gabalėlį. Jo naudojimas nėra nusižengimas etiketui...
»» Plačiau
|
Kaip laikyti taurę vyno?
Dideles išgaubtas taures galima imti už apačios delnu į viršų, kojelę prilaikant didžiuoju ir bevardžiu pirštais. Tai sušildys taurę ir gėrimą, kas ypač tinka geriant konjaką, be to, taip patogiau gėrimą teliūskuoti, kad atsiskleistų jo kvapas bei skonis...
»» Plačiau
|
Kokį rinktis vyną?
Vyno žinovai rekomenduoja, prie vaišių stalo vynus gerkite taip: baltąjį vyną prieš raudonąjį; aštraus skonio prieš švelnesnį; sausi prieš saldžius, lengvi prieš sunkius, jaunesnį vyną prieš išlaikytą. Jei daržovės pateikiamos kaip garnyras, tai vynas derinamas prie mėsos, o jei...
»» Plačiau
|
Šampano gėrimo etiketas?
Visais atvejais šampaną būtina atšaldyti iki 6-8 laipsnių temperatūros. Nepamirškite, šaldytuve butelis atšąla per 12 valandų, šį laiką sutrumpinti galima butelį pamerkus į kibirėlį su ledu ir vandeniu...
»» Plačiau
|
Vakariniai sėdimi priėmimai
... tai gali būti kviestiniai pietūs, kviestinė vakarienė, arbatėlė, ponių kava, žurfiskas.
Rankos paspaudimas
Rankos padavimas sveikinantis kilęs iš senovinės tradicijos: tuščia (be ginklo) ranka taikingumo ženklas. Paspausdami ranką parodome norą pradėti pokalbį ...
Kokia informacija tūrėtų būti vizitinėje kortelėje?
Tarnybinėse vizitinėse kortelėse informacija turėtų būti: logotipas arba firmos, įstaigos ar įmonės firminis ženklas. Tekstas: įstaigos ar įmonės pavadinimas, jos veiklą nusakanti...
Taisyklės švediškam stalui
1. Paprastai stalas pastatomas prie sienos ar kampe, didesnių pobūvių metu salės viduryje.
2. Ant stalo užtiesiama vienspalvė staltiesė, kurios kraštai nuleidžiami net iki grindų.