Stalo pasirinkimas :: Stalo etiketo pagrindai
Prieš pradėdami dengti stalą, jau turėtumėte būti apgalvoję keletą esminių dalykų. Svarbiausias klausimas: ar stalas, kuris turi būti padengtas, apskritai tinka numatytai patalpai? Taip pat, ar visi svečiai turės pakankamai vietos?
Pagrindinė galiojanti taisyklė: kiekvienam pakviestajam reikia prie stalo turi būti skirta maždaug 60-80 cm vietos, matuojant nuo vieno valgomojo komplekto vidurio iki kito valgomojo komplekto vidurio, tam, kad jis netrukdytų kaimynams.
Apvalus stalas idealiai tinka 6-8 asmenims; jie sukuria jaukumo įspūdį, ir kiekvienas gali šnekučiuotis su kiekvienu. Tarp kitko, gana svarbu žinoti, jog ilginant apvalius stalus, prarandama vietų.
Stačiakampiai stalai gali būti sustatyti įvairiomis formomis, kurios priklauso nuo žmonių skaičiaus ir turimo ploto. Labiausiai paplitusios L, T, U ir E stalų formos.
Be to, negalima pamiršti: turi būti pakankamai tam tikro aukštumo kėdžių. Stalas paprastai būna 80 cm aukštumo, atitinkama kėdė turi būti apytikriai 47 cm aukštumo, jei nenorime stalo stebėti iš varlės ar paukščio perspektyvos.
Reklama
Ką daryti gavus kvietimą?
Gavę kvietimą į jį atsakykite per 3-5 dienas. Tai galima padaryti ir telefonu. Padėkoję pasakykite, ar kvietimą priimate. Į pobūvį nedera vestis nekviestų giminių ar draugų. Vaikus galima vestis tik tada, jei jie yra kviečiami ...
Skaityti »
Kaip laikyti taurę vyno?
Dideles išgaubtas taures galima imti už apačios delnu į viršų, kojelę prilaikant didžiuoju ir bevardžiu pirštais. Tai sušildys taurę ir gėrimą, kas ypač tinka geriant konjaką, be to, taip patogiau gėrimą teliūskuoti, kad atsiskleistų jo kvapas bei skonis ...
Skaityti »
