Valgiaraštis jūsų pobūviui :: Stalo etiketo pagrindai
Valgiaraštyje išvardijami visi patiekalai, kurių teks paragauti per pietus. Įsivaizduokite, kad jus pakvietė į didelį pobūvį. Ant stalo šalia valgymo reikmenų rasite valgiaraštį, kurį neskubėdami atidžiai perskaitykite. Akį džiugina netik valgiaraščio turinys, bet ir jo apipavidalinimas, neretai atitinkantis vaišių pobūdį.
Įsidėmėkite: nors jūs pakviesti tik puodeliui kavos arba pusryčių, valgiaraštis ant stalo turi būti.
Be patiekalų ir gėrimų, valgiaraštyje įrašoma proga, data, vieta ir galbūt svečio pavardė. Jis dažniausiai perlenktas pusiau. Dešinėje pusėje nurodomi patiekalai, kairėje prie tų patiekalų siūlomi gėrimai. Patiekalai surašomi tokia tvarka, kokia jie bus paduodami.
Kaip apipavidalinti valgiaraštį? Čia jūsų išmonei nėra ribų: galite jį susukti į ritinėlį ir perrišti kaspinu, arba perlenkti pusiau, papuošti karpiniais, kurių ornamentai atspindėtų vaišių progą; valgiaraščiai gali būti parašyti ranka arba išspausdinti.
Tik būkit atidūs juk nemalonu, jei svečiai ras spausdinimo ar rašybos klaidų.
Valgiaraštis tai kartu ir mielas prisiminimas apie jus pakvietusius žmones. Dauguma šeimininkų valgiaraščius apipavidalina itin išradingai ir jiems malonu, jei svečias tai įvertina ir kaip suvenyrą pasiima namo.
Reklama
Aprangos kodas
Aprangos kodas padeda mums pasirinkti tinkamą apsirengimo stilių bei išvengti keblių situacijų renginio metu. Todėl netinkama apranga gali ne tik priversti ...
Skaityti »
Kaip valgoma vištiena?
Valgant šlauneles ir sparnelius galioja tokia taisyklė: peiliu ir šakute naudojamasi tol, kol įmanoma, o paskui kaulai apgraužiami, jeigu tai, žinoma, praktiškai įmanoma ir, svarbiausia, estetiška. Nors dažniausiai rekomenduotina paukščių šlauneles imti į ranką...
Skaityti »