Kaip valgomi sūriai? :: Valgymo etiketo pagrindai
Beveik visų rūšių kietieji sūriai valgomi peiliu ir šakute.
Minkštieji tiesiog semiami šaukšteliu.
Labiausiai prie sūrio tinka balta duona, geriausiai pabrėžianti jo skonį. Sūrio rūšių ir duonos derinimas - gero skonio ir fantazijos reikalas.
Pagrindinė sūrių valgymo taisyklė tokia: plutelė nevalgoma, o nupjaustoma iki sūrio sunokusio sluoksnio. Tai taikoma kietiems ir minkštiems sūriams, sūriams, pagamintiems iš karvės, ožkos, avies pieno, arba sūriams su baravykų priedais ir visoms kitoms sūrių rūšims.
Sūris ir duona dedama į burną paeiliui: sūris - šakute, duona - ranka. Minkštu sūriu galima užtepti atskirus duonos gabalėlius.
Tačiau, kai kurių rūšių sūrio riekeles galima imti ir rankomis. Tai pasakytina apie daugumą kietų sūrių.
Yra manoma, kad daugelis sūrio rūšių geriau dera su baltuoju, o ne su raudonuoju vynu.
Reklama
Vizitinės kortelės svarba
Išvaizdi ir tinkamai įteikta vizitinė kortelė palieka gerą įspūdį. Mes turime žinoti, kada ją įteikti, kada parodyti iniciatyvą arba kaip deramai pasikeisti vizitinėmis kortelėmis, kokia turėtų būti informacija vizitinėje kortelėje. Dažniausiai jomis keičiamasi vykstant dalykiniams pokalbiams ...
Skaityti »
