Kaip gyventi bei nepasimesti tarp žmonių...
Bendri patarimai, kaip valgyti?
Valgydami dažniausiai naudojamės dviem pagrindiniais įrankiais šakute ir peiliu. Šakutę visados laikome kairėje rankoje, o peilį dešinėje ašmenimis į lėkštės pusę. Nedera valgant įrankiais gestikuliuoti, jais į ką nors rodyti. Valgant kai kuriuos patiekalus vietoj peilio naudojame šaukštą, tuomet...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgomas omaras?
Valgant neišdarinėtą omarą reikia pakaklėje pasirišti specialią didelę servetėlę. Prieš darinėjant omarą reikia patikrinti ar netrūksta įrankių: peilio, šakutės, žnyplių, šakutės omarui, šaukštelio padažui (nebūtinai), specialios lėkštės kiautams bei kitoms nevalgomoms atliekoms...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgyti lazdelėmis?
Lazdelės tai du ilgi pagaliukai, dažniausiai gaminami iš bambuko, ypač Pietų Kinijoje paplitusios, būtent bambukinės lazdelės. Japonijoje labai populiarios medinės. Šventėms skiriamos dažniausiai yra lakuotos ir gausiai dekoruotos. Pastaruoju metu paplito ir vienkartinės lazdelės waribashi, kurios...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgomi kokoso riešutai?
Kokoso riešuto "sudorojimas" nėra pati trumpiausia ir lengviausia užduotis, bet jo skonis yra vertas pastangų! Atidžiai apžiūrėjus viršutinį riešuto galą, galima įžiūrėti tris tamsius taškus - vadinamuosius žiedadulkių įėjimus. Prie vieno iš jų pridedamas kaltas...
»» Plačiau
|
![]() |
Kaip valgomi ličiai?
Ličiai tai apvalūs ar kiek ovalūs slyvos dydžio (apie 3 cm diametro) vaisiai. Jų apyvaisį gaubia rausvas, kartais ryškiai raudonas, o nokstant iki rudumo patamsėjantis kietokas, tačiau lengvai nuimamas lukštas. Vaisiai susitelkę kekėmis...
»» Plačiau
|
![]() |
Elektroninio pašto priedų etiketas
Pašto priedų persiuntimas - tai išskirtinė situacija, kuria naudojamasi tik kraštutiniu atveju. Iš to sektų, kad pirmo kreipimosi į nepažystamą asmenį metu, laiškas kategoriškai turi būti be priedų...
Kaip valgoma duona?
Pasirodo, kvietinių miltų duonelę, kaip ir prancūzišką batoną, derėtų laužyti, o ne raikyti. Sviestu ji taip pat netepama. Laužiant gabaliuką po gabaliuko ji valgoma, pavyzdžiui, su sriuba ...
Kelionė su vaikais
Planuodami dieną atminkit, kad vaikas nepajėgia ilgam sukaupti dėmesio ir greitai pavargsta. Dieną pakaitomis vykite į ekskursiją ir ilsėkitės ...
Kaip valgomi žiediniai kopūstai?
Žiediniai kopūstai (arba kalafiorai) pagal savo maistinę vertę pirmauja tarp kitų kopūstų rūšių. Jie gali būti įvairių spalvų: balti, geltoni, violetiniai. Žali žiediniai kopūstai yra brokolių ir žiedinių kopūstų hibridai. Juose itin gausu C vitamino, be to turi...