Kaip valgomi spagečiai? :: Valgymo etiketo pagrindai

Spagečiai valgomi su šakute ir šaukštu: pastarasis laikomas kairėje rankoje, o šakute pasmeigiama porcija makaronų ir sukama ant dantukų. Kairėje rankoje laikomas šaukštas atstoja lėkštės kraštą. Spagečiai ant šakutės užvyniojami įrėmus į ją šaukštą. Paskui šaukštu pakabinama padažo ir užsikandama spagečiais.

Įgudę spagečių valgytojai išsiverčia tik su šakute. Dantukais užkabinkite vieną du spagečius, antraip neapžiosite didelio gniutulo. Įrėmę į lėkštės kraštą šakutę sukite taip, kad spagečiai apsivytų. Retkarčiais ją kilstelėkite, kad makaronai nuslinktų aukščiau ir nešlepteltų atgal į lėkštę. Spagečiai patiekiami gilioje lėkštėje.

Trumpi makaronai valgomi arba šakute, arba šaukštu.

Beje, manoma, kad valgyti makaronus su kečupu - prastas skonis.

T.p. galima tiesiog šaukštu (tik ne peiliu!) susmulkinti ilgus makaronus, ir tuomet juo valgyti. Šis būdas pranašesnis už kitus tuo, kad pavyksta pasemti daugiau padažo. Svarbiausia valgant spagečius – turėti servetėlę.

Reklama



  • Elektroninio pašto priedų etiketasElektroninio pašto priedų etiketas
    Pašto priedų persiuntimas - tai išskirtinė situacija, kuria naudojamasi tik kraštutiniu atveju. Iš to sektų, kad pirmo kreipimosi į nepažystamą asmenį metu, laiškas kategoriškai turi būti be priedų...

    Skaityti »

PradžiaMes facebook'e Svetainės versija mobiliems