Kaip valgomas upėtakis? :: Valgymo etiketo pagrindai
Tai populiariausia žuvis tarp gurmanų.
Natūraliomis sąlygomis užaugintą upėtakį galima atapažinti pagal raudonus ir geltonus taškus ant žvynų.
Jei lėkštėje guli visas upėtakis, valgyti jį derėtų taip:
1. Po žuvies žiaunomis esantys žandukai patys savaime yra gardus kąsnelis. Jie išimami žuviai skirtu peiliu, lengvai paspaudžiant jo kotelį, ir suvalgomi. Paskui pašalinami pelekai: viršutinis, apatinis ir uodegos. Jie sudedami į atskirą lėkštę kaulams. Į tą pačią lėkštę dedama ir žuvies oda, jeigu kliento pasirinktas upėtakis iš žuvų veisyklos.
2. Peilio ašmenimis daromas pjūvis per visą nugarkaulio ilgį ir dar vienas - žemiau žiaunų prie galvos, bet nelabai gilus, kad kiek vėliau būtų galima ištraukti galvą kartu su nugarkauliu. Dabar reikia peiliu žuviai atsargiai atskirti odą, stengiantis jos nepažeisti.
3. Dabar filė galima atskirti nuo kaulų ir švelniai patraukti į šalį, o nugarkaulį kartu su galva išimti, pradedant nuo uodegos (apatinės filė dalies), ir sudėti į lėkštę kaulams.
4. Likusi filė dalis apverčiama per nugarėlę taip, kad upėtakio pilvukas būtų viršuje. Oda vėl atsargiai pašalinama, ir abi filė dalys sudedamos taip, kad kartu sudarytų pradinę žuvies formą.
Jei upėtakis keptas, tuomet jo rudai auksinė oda atsargiai nuimama visa, o paskui, atskyrus kaulus, vėl uždedama ant filė.
[valstietis.lt]
Reklama
Pokalbis dėl darbo
Didžiausią įspūdį kitam žmogui padarome per pirmąsias 17 sekundžių, taip rašo mokslininkai, tad išvaizda bei apranga turėtų būti tvarkinga, idealiausia pastelinių spalvų, ryškių spalvų rekomenduotina vengti, oficialus kostiumas - pats tas, šiek tiek reikėtų atsižvelgti ir į būsimo darbo pobūdį, pasidomėti kokia tvarka ...
Skaityti »
Kaip valgomos austrės?
Restorane austrės paprastai patiekiamos praviros specialiame inde arba ant specialaus padėklo su daužytu ledu. Kartu pateikiama vandens pirštams nuskalauti, citrinų griežinėlių, juodos duonos ...
Skaityti »